Aktierne slingrer op og ned

Eliteindekset for de største danske aktier har skiftet retning tre gange i den første times handel -

Det danske C20-indeks ligger klokken 10 omkring 0,5 pct. lavere, efter at eliteindekset først faldt i tirsdagens allerførste handel og derefter steg igen. Det svenske og norsk indeks fik et solidt løft kort inde i tirsdagens handel, mens der er moderat fremgang på menuen hos de tre store europæiske indeks.

Lundbeck og Takeda har sendt stoffet Lu AA21004 (til behandling af depression) i klinisk fase III, oplyser Lundbeck, som åbner 1,0 pct. lavere Det var ventet, at forsøget ville blive påbegyndt i år. Det har Lundbeck tidligere indikeret og analytikerne troet på. Det positive fase II-studie fik aktien til at stige markant i starten af oktober. Midlet er udset at være efterfølgeren for Lundbecks storsællert Lexapro, som går af patent i USA i 2012 og fik koncernchefen for Lundbeck Claus Bræstrup til at vurdere:

- De her resultater er tæt på at være sindssygt vigtige. Studiet viser, at vi har knivskarpe effekter mod depression både på den lille og den høje dosis. Med andre ord det, der i fagsproget hedder robuste gode data.

G4S, som åbner 4,5 pct. højere i kurs 22,9, har købt GSL for 355 mio. britiske pund (ca. 3,7 mia. kr.), meddeler G4S. Der er tale om et selskab, som har specialiseret sig i vagtservice til regeringer, virksomheder og offentlige myndigheder.

Købet ventes at give årlige synergieffekter på mindst 7 mio. britiske pund. Det ventes, at GSL når en omsætning på 423 mio. britiske pund i år og et overskud før skat, finansielle poster og afskrivninger (EBITA) på 30 mio. britiske pund. G4S fremhæver, at købet passer "lige ind i hjertet af koncernens strategi".

Danske Bank åbner 0,2 pct. lavere. Den schweiziske investeringsbank UBS har sænket kursmålet på Danske Bank-aktien med 10 kr. til kurs 230. Banken er en af de banker, der vil lukrere mest på rentestigninger og analogt hermed en af dem, der vil lide mest ved rentesænkninger, skriver analytikerne.

Tilliden mellem de danske banker er blevet mindre i kølvandet af den internationale finanskrise.

- Jeg har kendskab til danske banker, hvor en del af de penge, som de tidligere gerne ville låne ud til andre banker, i dag står på en konto i Nationalbanken, siger Lars Rhode i et interview med RB-Børsen og Ritzau.

Den schweiziske investeringsbank UBS sænker kursmålet på Danisco-aktien med 35 kr. til kurs 365. Samtidig fastholder UBS anbefalingen "salg". Danisco stiger 0,9 pct. til kurs 386,5 efter mandagens kursfremgang på knap 4 pct. efter halvårspræsentationen. Jyske Bank ser positivt på Danisco-aktien.

- Vi hæver vores kursmål fra 400 kr. til 410 kr. og ændrer vores anbefaling fra "Reducer" til "Akkumuler". Resultatet for andet kvartal var bedre end markedet havde ventet, skriver Jyske Bank tirsdag morgen.

RB-Børsen