Aktierne slæber sig i plus

Det danske C20 Cap-indeks holder akkurat plusset på en mandag, der er præget af sommerferien Europa over. Handlen er tynd og historierne få.

Læs mere
Fold sammen

Samlet stiger det toneangivende indeks marginalt til indeks 585,21. Europa over er udviklingen den samme. Handlen ligger 34 til 42 pct. under de seneste 100 dages gennemsnit på de toneangivende markeder.

Danske Bank trækker dog lidt opmærksomhed, efter at ratingbureauet Standard & Poor's (S&P) i sidste uge anlagde et mere kritisk syn på den danske banksektor.

Sent fredag kom det frem, at Danske Banks udsigter blev sænket til »stabile« fra »positive« hos S&P, som mener, at der er en forøget fundingrisiko på grund af det danske realkreditsystem, inklusive de korte realkreditlån. Banken vil nu overveje sine næste skridt.

»Vi tager S&P's nye analyse til efterretning. Danske Bank har i nogen tid arbejdet på at ændre fundingstrukturen omkring de korte realkreditlån, og på grundlag af S&P's ændring af vores outlook vil vi vurdere, om yderligere tiltag er nødvendige,« siger Danske Banks finansdirektør, Henrik Ramlau-Hansen, i en meddelelse.

Danske Bank-aktien ligger uændret i 103,80 kr.

Modsat stiger Nordea, der dermed fortsætter fire dages optur siden regnskabet sidste uge. Handelsbanken har mandag hævet sin anbefaling til »køb«. Det sender aktien op i 71,60 kr., en stigning på 1,0 pct.

Tidligere havde banken stemplet Nordeas aktier med »reducér«, men oven på det lovende regnskab fra den panskandinaviske bank onsdag i sidste uge er udsigterne tilsyneladende blevet bedre. Kursmålet for Nordea-aktien er samtidig løftet med 28 pct. til 81,30 kr. fra 63,56 kr. af Handelsbanken.

I toppen af C20 leger Vestas med niveauet 100, som for en kort bemærkning blev ramt tidligere mandag. Det var første gang siden oktober 2011, at selskabet har kunnet notere en kurs på 3 cifre.

Onsdag middag ligger aktien til en stigning 2,0 pct. i 99,60 kr.