Aktierne på weekend med en god fornemmelse

En stærk arbejdsmarkedsrapport fra USA smittede af på Europa. Også danske aktier fik fremgang, men Søndagsavisen chokerede investorerne med en massiv nedjustering, og aktien sank efterfølgende som en sten.

En stærk arbejdsmarkedsrapport fra USA smittede af på Europa. Herhjemme lukkede C20-indekset 0,3 pct. højere i 509,02. De tre store europæiske indeks lukkede alle med plusser i omegnen af 0,5 pct.

Logistik og transportkoncernen DSV lukkede 3,4 pct. højere i kurs 135,5. DSV begyndte i mandags en solid optur, efter at finanshuset Dresdnerkleinwort gav DSV en købsanbefaling og et kursmål på 150 kr.

Vindmølleproducenten Vestas afslutter en god uge med en stigning på 3,2 pct. til kurs 437,5. Biotekselskabet Genmab lå også godt fremme og endte 2,9 pct. højere i kurs 336.

Danske Bank kunne ikke vriste sig fri af en sur stemning, og aktien tabte 0,8 pct. til 215,3. Nordea endte 0,3 pct. lavere i kurs 91,8. Nordea satte fokus på finansuroen, som kun ventes at have en begrænset effekt på indtjeningen. Koncernchef Christian Clausen ser den seneste uro på de finansielle markeder som en "udfordring".

GN Store Nord-investorerne fik nyt fra finanshuset Goldman Sachs, som begynder dækningen af aktien med en neutral anbefaling og et kursmål på 60 kr. GN Store Nord steg 1,8 pct. til kurs 55,3.

Søndagsavisen dykkede 31,3 pct. til kurs 37,8, idet selskabet sænkede forventningerne efter torsdagens lukketid. Søndagsavisens overskudsprognose skæres ned til blot 20-40 mio. kr. før skat fra 80 mio. kr. Omsætningsprognosen sænkes med 50-100 mio. kr. til 1,65-1,70 mia. kr. for helåret 2007. Selskabets distributionsforretning er under et hårdt prispres fra Post Danmark, samtidig med at markedet for distribution af adresseløse forsendelser er mindre end tidligere forventet. Desuden er lønomkostningerne til omdelerkorpset stigende.

Parken Sport & Entertainment lukkede uændret i kurs 1460, efter at selskabets fodboldklub FCK gik videre til UEFAs lukrative gruppespil. Den nordjyske fodboldklub AAB gik også videre efter et uafgjort resultat mod italienske Sampdoria. Det resulterede i en kursstigning i AAB-aktien på 6,0 pct. til kurs 53.

De seneste 14 dages optur hos Edb Gruppen fortsatte med en kursfremgang på 6,4 pct. til kurs 183. År 2007 har ellers været et mareridt for Edb Gruppens-investorer, som har set aktien falde fra 290 i oktober i fjor. Danske Markets indleder sin dækning af Edb Gruppen med anbefalingen "akkumuler" - kursmålet sættes til 190 kr.

- Hovedårsagen til, at vi har den positive holdning til selskabet er den restrukturering, der er i gang, skriver analytiker Poul Ernst Jessen.

RB-Børsen