Aktierne ligger stadig pænt i plus

De danske aktier ligger tirsdag over middag pænt højere, hvilket dermed udlignede mandagens fald. Transportaktierne i SAS og DSV er blandt dagens vindere.

C20-indekset lå 0,8 pct. højere i 495,78. De europæiske aktiemarkeder havde tirsdag medvind efter mandagens sure stemning.

Novo Nordisk fortsatte tirsdag de gode takter efter fredagens stærke regnskabsaflæggelse for andet kvartal. Jyske Bank skrev tirsdag, at markedet fortsat undervurderer Novo Nordisk, og banken har derfor en akkumuler anbefaling af aktien. Det er specielt diabetes-præparatet Liraglutide, som Jyske Bank venter har et enormt potentiale. Aktien lå 0,3 pct. højere i kurs 616.

Danske Equities vurderer, at tiden er kommet til investeringer i forsikringsaktier. Banken opjusterer derfor anbefalingen af Topdanmark-aktien til "køb" fra "hold" og af Alm. Brand-aktien til "akkumuler" fra "hold". Danske Equities anbefaler fortsat "køb" af Trygvesta og anfører, at det er den foretrukne aktie blandt de danske forsikringsselskaber. Kreditbekymringerne har også haft smittet negativt af på de danske forsikringsaktier, som alle er faldet med ca. 15 pct. Aktierne i Topdanmark lå 0,3 pct. højere i 917, mens aktierne i Trygvesta lå 0,7 pct. højere i kurs 423. Alm. Brand steg 0,8 pct. til kurs 337.

Der var også fremgang hos de hårdt prøvede bankaktier. Danske Bank lå 2,0 pct. højere i kurs 230,5, mens Sydbank steg 2,5 pct. til 269. Nordea vandt 2,4 pct. til kurs 86,5.

DSV steg 1,6 pct. til kurs 125. DSV fik godt nyt fra analytikere efter selskabets regnskabsaflæggelse i fredags. DSV fik hævet sit kursmål hos det amerikanske finanshus JP Morgan til 136 kr. fra 130. Vejtransportaktien fik også støtte af Carnegie, som mener at aktien bør handles 10 pct. højere.

- Jeg synes, DSV-aktien er undervurderet. Aktien bliver handlet med en rabat til Panalpina og Kuhne+Nagel, men DSV har bedre overskudsgrader. Det mener jeg retfærdiggør, at DSV skal handles på mindst samme niveau, som de to andre. Der er i hvert fald 10 pct. mere at hente i DSV, sagde analytiker Lars Topholm fra Carnegie til RB-Børsen.

SAS præsenterede tirsdag stærke trafiktal for juli, da passagertrafikken steg med 8,5 pct. i forhold til samme periode sidste år. SAS Gruppen transporterede i juli 3,6 mio. passagerer, hvilket er en stigning på 9,0 pct. Yield'en steg 5,2 pct. i juli, men var lavere end selskabet selv havde ventet. SAS lå 1,6 pct. højere i kurs 129.

- Tallene ser godt ud, selvom de er sammensat en anelse anderledes end ventet. I et stadig positivt prismiljø hæver SAS priserne, samtidig med at de fylder flere folk i flyene. Så det er helt afgjort nogle positive juli-tal, siger analytiker Jacob Pedersen til RB-Børsen. Yielden er lavere end ventet, men både trafikvæksten og belægningen kompenserer for det, påpeger Jacob Pedersen.

RB-Børsen