Aktierne kan stadig nå at sætte rekord

Trods en småsur stemning på de europæiske fondsbørser kunne C20-indekset holde sig i plus og lå over middag 0,1 procent højere til rekordniveauet 513,84. Men A.P. Møller - Mærsk ligger ikke længere med udsigt til rekord.

Investorerne fik halvårsregnskab fra Jyske Bank, hvilket understøttede banksektoren.

Jyske Bank, som steg 1,2 pct. til kurs 433, aflagde et halvårsregnskab der indeholdt en opjustering af helårsprognosen. Jyske Bank venter nu en basisindtjening på 2,1-2,3 mia. kr. i 2007. Jyske Banks basisindtjening for første halvår steg til 1,27 mia. kr., hvilket var bedre end ventet. Nettorenteindtægterne steg 1,61 mia. kr. fra 1,44 mia. kr. De vigtige renteindtægter lå på den svage side i første halvår, vurderede analytiker Stig Nymann hos Gudme Raaschou over for RB-Børsen der dog samtidig pegede på. at banken henter indtjeningen ind på en reduktion i omkostningerne.

- Vores seneste tre kvartalers fokusering på effektiviseringer har været årsagen til at vi opjusterer forventninger til helåret, udtalte direktør Anders Dam fra Jyske bank til RB-Børsen.

Danske Bank steg 0,3 pct. til kurs 236,5, mens Sydbank steg 1,4 pct. til kurs 281.

FLSmidth lå 1,1 pct. højere i kurs 489,5. Overmiddag fik investorerne halvårsregnskab fra finske Outukumpu, som er konkurrent til FLS-datterselskabet FFE Minerals. Outukumpus regnskabsaflæggelse gav den finske aktie et kursfald på knap 4 pct.

Novo Nordisk og Lundbeck-investorerne holdt øjnene rettet mod USA, hvor Eli Lilly præsenterede sit halvårsresultat. Eli Lilly øgede sin omsætning med 20 pct. i andet kvartal, og det var især salget af antidepressivet Cymbalta og diabetes-midlet Byetta, som løftede omsætningen.

A.P. Møller - Mærsk, som lå 0,1 pct. lavere 74.700, fik nyt fra terminalbranchen. Kinesiske Cosco, der er konkurrent til A.P. Møller - Mærsk, overvejer at investere 1 mia. dollar (over 5 mia. kr. ) i et havneprojekt i den østkinesiske provins Jiangsu. Det skriver Shanghai Securities News på baggrund af anonyme kilder ifølge Bloomberg News.

Blandt sidepapirerne stjal Dantherm opmærksomheden efter mandagens markante fremgang på 8,1 pct. Dantherm fortsætter den voldsomme fremgang og steg tirsdag 9,3 pct. til kurs 205,5. En handler oplyste til RB-Børsen, at der er to forklaringer på fremgangen. For det første har der været en positiv artikel om Dantherm i Penge & Privatøkonomi, og for det andet har svenske Ericsson modtaget en stor ordre til udbygning af GSM i Indien. Da Dantherm tidligere har været underleverandør til Ericsson var der spekulationer i, at der også kan være en betydelig ordre på vej til Dantherm.

RB-Børsen