Aktierne holder sig lige på rekordniveau

Det danske C20 indeks fortsætter torsdag i rekordterritorium omend lige med nød og næppe. Før middag ligger indekset marginalt højere, da det stiger med 0,04 pct. til 529,41.

Også ude i Europa er bevægelserne mindre og uens. De tre store indeks i London, Frankfurt og Paris ligger og svinger omkring nul med stigninger på 0,3 pct. og fald af samme størrelse.

Øverst blandt eliteaktierne ligger Chr. Hansen, der onsdag leverede et regnskab, der samlet set var bedre end ventet. Aktien stiger torsdag middag med 2,3 pct. til 191,20 kr.

Den ene af gårsdagens rekordryttere, Novo Nordisk, ligger omkring uændret fra onsdagens rekordniveau, da aktien handler i 990,5 kr.- et lille minus på 0,1 pct. Coloplast danner bundprop med et fald 0,7 pct. til 287,30 kr. Onsdag satte også den rekord.

Finansaktierne ligger afventende og uens op til regnskaberne fra de amerikanske storbanker Citigroup og Bank of America, som kan sætte kursen på børserne generelt og på finansaktierne specifikt. Onsdag kom Goldman Sachs og JP Morgan desuden med regnskaber, der begge overgik analytikernes forventninger.

Nordea ligger med en stigning på 0,9 pct. i 56,60 kr., mens Danske Bank falder med 0,1 pct. til 107,50 kr. og Jyske Bank ligger 0,7 pct. lavere i 177,70 kr.

De store nordiske banker får generelt advarende ord fra Bank of America, der i en analyse vurderer, at det positive momentum aktierne har været inde i, fordi de har været anset for en form for sikker havn, er ved at være overstået. Danske Bank står dog til en god periode, vurderer Bank of America og giver banken prædikatet "top pick i regionen", skriver Bloomberg News.

FLSmidth har fået løftet sin anbefaling hos børshuset ABG Sundal Collier, så den nu hedder ”hold” mod tidligere ”sælg”. Aktien stiger 1 pct. til 344,80 kr.

Mest omsatte aktie torsdag middag er ejendomsselskabet Jeudan, hvor store poster har skiftet hænder. Nykredit Realkredit har solgt aktier og Chr. Augustinus Fabrikker har købt. Nykredit ejer ikke længere aktier i selskabet, og Augustinus har nu en ejerandel lige under 30 pct. Jeudan-aktien ligger uændret i 443 kr.

G4S har måttet til lommerne og betale 415.000 pund for tabte nøgler til et fængsel. Ikke godt for imaget, men uden effekt på aktiekursen. Kursen stiger 0,4 pct. til 24,37 kr på børsen i København.

Rias kommer senere torsdag med en kvartalsopdatering for regnskabsåret 2012/2013’s første tre måneder. Rias venter et resultat før skat på mellem 5 og 9 mio. kr. for hele regnskabsåret.

/ritzau/FINANS