Aktierne forholdt sig i ro før to dage med byger af regnskaber

Topdanmark var i søgelyset på det danske aktiemarked tirsdag, hvor investorernes opmærksomhed også var rettet mod bygen af regnskaber, der lander onsdag og torsdag i denne uge.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Topdanmark var i søgelyset på det danske aktiemarked tirsdag, hvor investorernes opmærksomhed også var rettet mod bygen af regnskaber, der lander onsdag og torsdag i denne uge.

C20 Cap-indekset dansede omkring nullet, og ved børslukketid endte det med et fald på 0,1 pct. til 1167,07 efter at have startet morgenen med en lille stigning.

Uden for C20 kunne forsikringsselskabet Topdanmark nyde godt af en kursstigning på 5,6 pct. til 230,10 kr., efter at selskabet fremlagde regnskabstal for andet kvartal tirsdag efter middagstid. Samtidig opjusterede Topdanmark forventningerne til den såkaldte modelmæssige resultatprognose for 2017 til 1250-1350 mio. kr. efter skat fra tidligere ventet 1100-1200 mio. kr.

Det var Lundbeck, der endte dagen i toppen af det danske eliteindeks med en stigning på 2,4 pct. til 376,6 kr., og ifølge Mads Zink skyldes det blandet andet, at medicinalselskabet var under pres på regnskabsdagen onsdag i sidste uge.

Mærsk-aktierne lagde sig i spidsen fra morgenstunden, men i løbet af dagen tog aktierne et dyk forud for selskabets regnskab, der lander onsdag morgen. Spændingen omkring regnskabet kan have fået flere investorer til at justere porteføljerne, og ifølge Danske Banks chefhandler var det særligt udlandet, der solgte ud af aktierne.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie endte dagen 1,1 pct. lavere i 13.080 kr.

Pandora indtog den ultimative bundplacering i C20 Cap, men det var der en teknisk grund til. Smykkeaktien handledes ikke længere inklusive retten til et udbytte på 9 kr., hvilket forklarede noget af kursfaldet på 23,5 kr., eller 3,6 pct., til 636,5 kr.

Investorerne vendte igen tirsdag ryggen til de tidligere meldinger om geopolitiske spændinger mellem USA og Nordkorea, og det smittede en smule af på obligationsmarkedet.

På markedet for statsobligationer kunne det aflæses i en lille stigning i renten på den toneangivende tiårige statsobligation til 0,56 pct. tirsdag, hvilket var 2 basispoint over slutniveauet fra mandag, hvor renten også steg 2 basispoint.

I løbet af formiddagen blev der offentliggjort tal for forbrugerpriserne i Sverige og Storbritannien, mens væksten i den tyske økonomi viste sig at være bedre end ventet.

Tirsdag eftermiddag kom der data for den amerikanske økonomi.

I august steg erhvervstilliden i New York-regionen Empire State Manufacturing-indekset til 25,2 fra 9,8 måneden før. Til sammenligning havde analytikerne ventet en stigning til 10,0.

Detailsalget gik frem med 0,6 pct. på månedsbasis i juli, mens analytikerne kun havde ventet en positivt udvikling på 0,3 pct., viser data fra Bloomberg News.

Ifølge flere økonomer kan de stærke tal indikere, at flere stramninger er på vej fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

/ritzau/FINANS