Aktierne fik nyt mod omkring middag

Efter en svag begyndelse på mandagen fik investorerne i løbet af formiddagen modet tilbage, og minuser blev vendt til plusser.

C20-indekset ligger over middag 0,7 pct. højere i 503,28. På de tre store europæiske fondsbørser var udsvingene dog af mere moderat karakter.

Den europæiske banksektor får ekstra opmærksomhed efter kreditkrisemeldinger fra de to store schweiziske investeringsbanker UBS og Credit Suisse. Bankerne bekræftede mandag morgen, at de i tredje kvartal bliver ramt af effekterne fra kreditkrisen. UBS' nedskrivninger bærer præg af bankens store arrangement i det amerikanske sub-primemarked, og investeringsbanken venter endda et tab på 600-800 mio. sfranc i tredje kvartal.

Danske Bank kæmpede sig dog til en kursfremgang på 0,9 pct. til kurs 214,3. Nordea taber 0,3 pct. til kurs 90,8, mens Jyske Bank falder 1,2 pct. til kurs 401,5.

Trygvesta er klar til en nordisk fusionsbølge, skriver Berlingske Business mandag morgen. Stine Bosse er ifølge avisen klar til at opkøbe selskaber i Sverige og Finland. TrygVesta ligger 0,4 pct. højere i kurs 420,5, mens Topdanmark stiger 0,5 pct. til kurs 864.

Største fremgang i C20-regi skal findes D/S Torm-aktien, som stiger 2,6 pct. til kurs 218,5. Lundbeck taber 1,5 pct. til kurs 140 , hvilket er største fald i C20-regi.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie stiger 0,3 pct. til kurs 72.000. Alles øjne er rettet mod USA, når udviklingen inden for containerfragt skal vurderes i de kommende år. Hvis væksten i USA aftager, kan det nemlig ramme den gunstige udvikling i fragtraterne, som verdens containerrederier med A.P. Møller-Mærsk i spidsen har nydt godt af på det seneste. Det vurderer Lars Kyvsgaard, der er direktør for den danske del af Nordeas shippingaktiviteter, som er blandt verdens største arrangører af skibsfinansiering.

SAS-aktien stiger 1,1 pct. til kurs 93,5 (114,5 skr). Det amerikanske finanshus Goldman Sachs sænker sin anbefaling på SAS til "sælg" fra "neutral", mens kursmålet bliver sænket til 90 skr. fra 139 skr.

Blandt sidepapirerne står den på udsalg af TK Development-aktier, som taber 7,5 pct. til kurs 92. Det sker efter fredagens nedtur på godt 15 pct. Børsen satte mandag morgen fokus på TK Development, hvor den verserende retssag er en tikkende bombe under ejendomsudviklingsselskabet.

RB-Børsen