Aktierne fastholder kursstigningerne

Torsdag over middag fastholdes størstedelen af morgenstundens stigninger, og C20-indekset ligger 0,9 pct. højere i 433,14.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nattens stærke japanske BNP-vækst og en serie stærke europæiske regnskaber understøtter aktiemarkederne. FLSmidth oplever største fremgang i C20-regi efter en ordreannoncering.

FLSmidth stiger 3,5 pct. til kurs 478. Koncernen har modtaget en kontrakt på levering af et komplet mineralanlæg i Australien. Værdien af kontrakten med Aurox Resources er 785 mio. kr. Sidst i januar oplyste FLSmidth & Co., at selskabet havde modtaget en hensigtserklæring på ordren. Det er første gang, den danske koncern leverer et komplet anlæg.

- Kunden er kommet til os og har fra første færd sagt, at de har noteret sig, at vi nu havde det fulde koncept, siger koncernchef hos FLSmidth & Co., Jørgen Huno Rasmussen, til RB-Børsen.

Danske Bank stiger 0,2 pct. højere i kurs 178,3, mens Nordea falder 1,3 pct. til kurs 74 efter to dage med stigninger på henholdsvis 3,1 og 6,6 pct. Det norske tankrederi Frontline afleverede torsdag morgen et stærkt regnskab, hvilket sender aktien 5,2 pct. højere. Det danske tankrederi D/S Torm stiger 4,8 pct. til kurs 164,5, mens tørlastrederiet D/S Norden stiger 0,2 pct. til kurs 534.

Mærsk går frem

Containerrederigiganten A.P. Møller - Mærsk stiger 0,4 pct. til 53.200. Skibsmæglerselskabet Maersk Broker, der ejes af Mærsk Mc-Kinney Møller, vurderer, at udsigten for de kommende seks måneder for containerskibsmarkedet fortsat er meget stabil for skibe på over 2000 teu (standard 20 fods container).

Også hos den London-baserede skibsmægler Clarksons tror man på, at det peger mod mere stabile markeder i andet kvartal, og det vil gøre det muligt for markedet at absorbere det store antal nybygninger, som sættes i søen. Det skriver shippingavisen Lloyd's List.

Nanocover falder 10,7 pct. til kurs 5,0 efter onsdagens nedtur på 14 pct. Flertallet af selskabets bestyrelsesmedlemmer forlader selskabet. Jyllands-Posten beskrev tirsdag, hvordan den dømte selskabstømmer Leif Bundgaard Hansen reelt har styret Nanocover fra en fængselscelle i Horserød.

RB-Børsen