Aktierne åbner ugen med manér

Med massive stigninger og lutter grønne tal er C20-indekset kommet godt fra start i denne uge. Novo Nordisk ligger helt i front efter offentliggørelsen af en række flotte testresultater.

Finansuroen som prægede sidste uge ser ud til at være afblæst - i hvert falde for en stund.

Fredag vendte udviklingen, da den amerikanske centralbank FED valgte at nedsætte diskontoen, hvorefter aktierne igen begyndte at stige. Den gode stemning ser ud til at fortsætte i denne uge, hvor samtlige aktier i det toneangivende C20-indeks ligger i plus.

Med en stigning på 4,4 pct. ligger Novo Nordisk-aktien helt i top. Selskabet har netop offentliggjort en række kliniske resultater fra forsøg med det nye GLP-1 produkt, Liraglutide, til behandling af type 2 diabetes. Resultaterne bekræfter tidligere forsøg, som viser at produktet både medfører vægttab og forbedrer blodsukkerreguleringen.

Novo Nordisk forventer, at kunne indsende en registrerings-ansøgning af produktet i midten af 2008, og efterfølgende ventes der at gå op imod et år inden produktet bliver sendt på markedet.

Vestas, som i morgen aflægger halvårsregnskab, klarer sig ligeledes flot. Aktien er handlet op med 4,3 pct. til kurs 317. Derudover er der pæne stigninger hos D/S Torm, Coloplast og FLSmidth, som henholdsvis stiger med 3,7 pct., 3,7 pct. og 3,3 pct..

Coloplast har netop fået hævet deres kursmål af Deutsche Bank til 530.

I bunden ligger Carlsberg, som med dagens mindste stigning på 0,6 pct., må indtage sidstepladsen i indekset. Carlsberg får følgeskab af Nordea og Genmab, som med stigninger på 0,9 pct. og 1,3 pct. også befinder sig i den kedelige ende.

Samlet er C20-indekset handlet op i niveau 474,61, svarende til en stigning på 2,8 pct..