Aktier/middag: Carlsberg forrest i C20-nedtur - Lundbeck stiger

. Carlsberg, Mærsk og Genmab tynger onsdag det danske C20 Cap-indeks, som efter tre dage med stigninger ved middagstid ligger til et fald på 0,5 pct. til 1005,92. Også i resten af Europa peger pilen ned for de store aktieindeks, der i London, Paris og Frankfurt ligger til fald på 0,3-1,0 pct.

Carlsberg fortsætter de sidste uges fald i aktien efter onsdagens periodemeddelelse fra bryggerikoncernen, der kunne fortælle om en organisk vækst i første kvartal på 2 pct., mens modvind på valutasiden betød, at omsætningen faldt med 3 pct. til 13 mia. kr.

- Der er ikke noget voldsomt negativt i meddelelsen, vurderede aktieanalytiker i Sydbank Morten Imsgard over for Ritzau Finans og fremhæver på den positive side, at Carlsberg er i stand til at flytte forbrugerne op mod dyrere øl.

Ikke desto mindre falder aktien 2,4 pct. til 623 kr. og ligger dermed til at lukke lavere for sjette gang ud af de seneste syv handelsdage.

GENMAB FALDER EFTER REGNSKAB

Investorerne sælger ligeledes ud af Genmab, der efter at være lukket i rekord tirsdag sætter sig 1,5 pct. til 983 kr. Biotekselskabet kom med regnskab for første kvartal efter børslukketid tirsdag, og det viste blandt andet et markant løft i omsætningen som følge af salget af kræftmidlet Darzalex.

- Regnskabet i sig selv var lidt af en "non-event" i linje med det forventede. Genmab opjusterede forventningerne til hele 2016 så sent som 20. april efter stærk salgsfremgang for kræftmidlet Darzalex. Men salgstrenden er så stærk, at jeg forventer, at der kommer endnu en opjustering i år, siger aktieanalytiker Frank Hørning Andersen fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Også Mærsk-aktierne har det svært i onsdagens handel. Selskabets B-aktie ligger til et fald på 1,8 pct. til 8625 kr. og er faldet i fem ud af de seneste seks børsdage som følge af fortsat svære markedsvilkår - både for containershipping og for selskabets olieaktiviteter.

LUNDBECK OVERRASKER POSITIVT

Uden for eliteindekset leverede Lundbeck onsdag morgen et bedre end ventet regnskab for første kvartal. Lundbeck omsatte for 3770 mio. kr. i kvartalet, mens der var ventet 3694 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Det blev omsat til et driftsresultat (EBIT) på 483 mio. kr. mod ventet 283 mio. kr. blandt analytikerne og et underskud på 32 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år. Lundbeck-aktien stormer frem med 7,5 pct. til 253,30 kr.

Dagens mest stigende aktie er dog Lollands Bank, som ligeledes er kommet med regnskab og som i første kvartal syvdoblede nettoresultatet efter positive nedskrivninger på udlån. Lollands Banks aktie stiger 9,4 pct. til 186 kr.

ALM. BRAND OPJUSTERER

Alm. Brand kunne fortælle om en resultatfremgang på 57 mio. kr. i første kvartal til et overskud før skat på 234 mio. kr., og efter den gode start på året opjusterer koncernen sine forventninger til hele 2016 til et resultat før skat på 600-700 mio. kr.

Tidligere ventede selskabet et resultat før skat på 500-600 mio. kr. Alm. Brand-aktien stiger 2,1 pct. til 48,60 kr.

Også Sparekassen Sjælland kom forud for børsåbning med regnskab for første kvartal. Sparekassen fastholder forventningerne til 2016 om en basisindtjening i niveauet 367-407 mio. kr. Aktien ligger 0,6 pct. højere i 82 kr.