Aktier/middag: Bankerne får comeback i positivt C20

Arkivfoto: Aktiehandel i Nordea. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der er højt humør på det danske aktiemarked onsdag middag, hvor bankerne slår den positive stemning an på det danske eliteindeks.

C20 Cap-indekset går 0,7 pct. frem til indeks 988,79 og følger dermed trenden på de europæiske markeder.

- Der er virkelig god stemning i dag, og det startede allerede i Asien. Det er svært at pege på én årsag, men det er blandt andet de kinesiske handelstal, som er en af drivkræfterne. Både import og eksport har udviklet sig bedre end forventet, forklarer Henrik Henriksen, der er chefstrateg i PFA, til Ritzau Finans.

- Det er et marked, der har været præget af bekymringer, men hvor der også er mange kontanter. En af de største bekymringer - Kina - ser ud til at få det lidt bedre i øjeblikket. Og så gælder det om at hoppe med på vognen, uddyber han.

De mest stigende aktier skal findes i banksektoren. Nordea topper C20 med et hop på 4,1 pct. til 63,85 kr., mens Jyske Bank hæves 2,3 pct. til 281,80 kr., og Danske Bank går 2,5 pct. frem til 178,40 kr.

- Generelt har bankerne klaret sig rigtig godt, siden en redningspakke til de italienske banker faldt på plads mandag. Den kan skabe en lidt bedre stemning om de øvrige europæiske banker, vurderer Henrik Henriksen.

VESTAS HAR UDSIGT TIL KÆMPEORDRE

Vestas ligger også i den øvre halvdel af C20 med en stigning på knap 2 pct. til 460,60 kr., efter at vindmølleproducenten har hevet en betinget ordre i USA i land. Det er Xcel Energy, der er en af Vestas store kunder, har peget på den danske koncern som leverandør af møller til et gigantisk projekt på 600 megawatt i Colorado.

Endvidere ligger FLSmidths aktie 2,4 pct. højere i 267,20 kr. efter de opløftende eksporttal fra Kina, der generelt har ansporet til stigninger i aktier relateret til minesektoren.

De kinesiske tal er i princippet også gode nyheder for A.P. Møller-Mærsk. Men konglomeratet udbetaler udbyttet på 300 kr. per aktie for regnskabet for 2015. Endvidere har finanshuset Goldman Sachs sænket kursmålet for aktien til 11.100 kr. fra tidligere 11.600 kr. Anbefalingen er dog fortsat "køb", fremgår det af data fra Bloomberg.

Mærsks B-aktie falder med 1,1 pct. - svarende til 95 kr. - til 8465 kr.

HØREAPPARATER I FOKUS I USA

GN Store Nord har fået sænket anbefalingen af HSBC til "hold" fra tidligere "køb" og fået kursmålet barberet med en femmer til 145 kr.

GN Store Nord er samtidig aktuel, da den årlige messe hos den amerikanske audiologiforening, American Academey of Audiology (AAA), begynder onsdag. For GN Store Nord er der fokus på markedsandelen hos salgskanalen Veteran Affairs.

GN-aktien ligger i bunden af eliteindekset med et fald på 2,4 pct. til 129,20 kr.

William Demant Holding er også i fokus på grund af messen, hvor selskabet præsenterer et trådløst produkt med en såkaldt dual radio. Produktet vil være det første af sin slags på markedet. WDH-aktien stiger med 0,7 pct. til 662 kr.

BIF PRÆSENTERER NY STRATEGI

Blandt sidepapirerne har ALK-Abelló onsdag morgen oplyst, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har accepteret en ansøgning om registrering af en tabletvaccine mod husstøvmideallergi. Aktien går 1,4 pct. tilbage til 1047 kr.

Brøndby IF vil onsdag klokken 15.00 præsentere en ny strategi. Det var også meningen, at vestegnsklubben skulle have holdt generalforsamling, men den er blevet rykket. Det skyldes, at Brøndby IF ikke havde anmeldt den rettidigt til Erhvervsstyrelsen. BIF-aktien falder med 0,7 pct. til 0,76 kr.