Aktier/åbning: Genmab får lille comeback efter mandagens kursklø

Foto: Liselotte Sabroe

Nervøsiteten har igen tirsdag tag i investorerne, og dermed starter det danske aktiemarked endnu en gang med fald, efter at den politiske uro i Italien og de sammenbrudte regeringsforhandlinger sendte markedet ned mandag.

Genmab ligger helt i toppen af det danske eliteindeks, C25, tirsdag, hvor aktien henter en smule af det tabte efter mandagens store kurslussing.

Tirsdag falder C25-indekset 0,3 pct. til 1116,21 efter kort tids handel.

KURSLUSSING TIL GENMAB

Genmab endte mandagen som den helt store taber, efter at biotekselskabet lørdag meddelte, at en uafhængig dataovervågningskomité har anbefalet at stoppe et fase 1b/2-studie med kræftmidlet Darzalex i kombination med Roches lungekræftmiddel Tecentriq.

Aktionærerne kunne se 14,7 mia. kr. forsvinde ud af deres depoter, og aktien endte 20,1 pct. lavere i 953,30 kr. Det var det største fald på én dag i lidt over otte år.

Berenberg har desuden sænket kursmålet for aktien til 1400 kr. fra 1500 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på "køb", viser data fra Bloomberg News.

Tirsdag får aktien et lille comeback efter den negative udmelding og det efterfølgende massive kursfald, da biotekaktien stiger 2,7 pct. til 979 kr.

Chr. Hansen satte omvendt atter rekord mandag med en stigning på 1,1 pct. til 614,80 kr., på trods af at der ikke umiddelbart var noget nyt om aktien. Den seneste måned er Chr. Hansen-aktien steget omkring 10 pct.

Ifølge Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, har udviklingen været "usædvanligt stærk" og følger oven på et solidt regnskab for andet kvartal og en kapitalmarkedsdag efter markedets forventninger.

- Den (aktien, red.) er relativt unik i hele verden, og det er det, der gør Chr. Hansen så interessant. Der er ikke mange selskaber i verden, der har den stabilitet, som de har, siger han til Ritzau Finans.

Tirsdag morgen starter aktien dog med et lille fald på 0,3 pct. til 613 kr.

Helt i bunden af C25 ligger Bavarian Nordic med et fald på 1,5 pct. til 198 kr.

REGNSKABER UDEN FOR C25

Uden for C25 er det nyt til Per Aarsleff, der mandag var klar med et regnskab for første halvår, der bød på fremgang på både top- og bundlinjen. Resultaterne var blandt andet hjulpet af gunstigt sammenligningsgrundlag og opkøbet af norske Olimb.

Tirsdag har Nordea løftet kursmålet en spids til 270 kr. fra 265 kr., mens storbanken fortsat siger "køb" til aktien, der tirsdag ligger uændret i 228 kr.

Inden børsåbningen offentliggjorde H+H også et prospekt for salget af de nye aktier, som selskabet i marts annoncerede. Selskabet planlægger salg at nye aktier, og salget kan skabe et bruttoprovenu på op til 525 mio. kr., fremgår det af dagens meddelelse. Aktien falder 2,2 pct. til 125,80 kr. tirsdag.

I løbet af dagen kommer der også et regnskab for første kvartal fra Firstfarms. Selskabet meddelte desuden mandag efter børstid, at selskabet endeligt overtager Tjekkiet Invest for 60 mio. kr.

Tjekkiet Invest har en stor plante- og svineproduktion i Tjekkiet gennem ejerskabet af et tjekkisk datterselskab, Granero Vlasatice s.r.o. Firstfarms aktie stiger 4 pct. til 52 kr. tirsdag morgen.

Brd. Klee, der kontrolleres af Fritz Schur, som ejer næsten 90 pct. af aktierne, leverer regnskab for andet kvartal tirsdag. Selskabets aktie ligger uændret i 2620 kr.

/ritzau/FINANS