Aktier: Zealand i rødt efter regnskab

Det danske C20 Cap-indekset starter med bevægelser fra side til side i niveauet 1.016 fredag morgen på en dag, hvor Zealand Pharma - uden for eliteindekset - er kommet med regnskab.

Selvom underskuddet er væsentligt større end sidste år, skyldes det en stor milepælsbetaling i 2014 fra partneren Sanofi, som ikke luner i første kvartal 2015. Lyxumia gav licensindtægter på 6,3 mio. kr. i første kvartal i år, mens det samlede underskud landede på minus 55,5 mio. kr., og selskabet fastholder forventningerne til hele året. Investorerne sender Zealand-aktien 2 pct. ned til 96,50 kr.

Torsdag var ISS højdespringer i C20 Cap-indekset, men fredag morgen er aktiekursen stort set uændret oven på gårsdagens kvartalsregnskab, som på dagen fik analytikere til at hæve kursmålet. Topchefen i ISS, Jeff Gravenhorst, høster frugterne af et stærkt fokus på såkaldte IFS-kontrakter, der er kendetegnet ved store integrerede servicekontrakter, der kan dække både rengøring, kantinedrift og vagttjeneste hos samme kunde, og det har fredag morgen fået Morgan Stanley til at løfte kursmålet for ISS-aktien til 235 kr. fra 220 kr., mens anbefalingen fortsat er "equalweight" ifølge data fra Bloomberg.

Uden for C20 Cap-indekset strøg Rockwool til vejrs med en stigning på 6,3 pct., og siden har Nordea hævet sit kursmål for isoleringskoncernen til 1040 kr. fra 975, mens anbefalingen fortsat er "hold". Rockwool falder 0,2 pct. til 972,50 kr.

Vindmølleproducenten Vestas er uændret i 344,50 kr. uden nye kursmål men på ryggen af en fornem torsdag, hvor det kom frem, at storkunden RES har valgt selskabets møller til et projekt på 150 megawatt i USA. Den nyhed blev senere toppet, da det kom frem, at det dansk-japanske joint venture MHI Vestas Offshore Wind er valgt som foretrukken leverandør til et kolossalt britisk offshoreprojekt.

Nordea stiger 0,3 pct. til 89,25 kr. efter finanshuset Keffe, Bruyette & Woods har løftet kursmålet til 92,12 kr. fra 76,36 kr. Anbefalingen af den nordiske bankaktie er fortsat "market perform" ifølge Bloomberg.

Sidst, men ikke mindst, stiger Mærsk 0,5 pct. efter et par opsigtsvækkende nyheder. Dels er rederiet ifølge Børsen tæt på at sælge rederiet Esvagt, dels er konglomeratet i fokus på grund af en brasiliansk korruptionssag, som igen stikker hovedet frem og måske kan brede sig til andre vigtige markeder. Det sker selvom rateindekset SCFI fredag viser et fald på hele 10,8 pct. til 676,05 - det største fald i mange år.

/ritzau/FINANS

 

Kasper Brøndgaard Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk