Aktier: Yensvækkelse trækker store dele af Asien op

Der er generelle stigninger på aktiebørserne i Fjernøsten tirsdag morgen.

En momentant svækket yen giver ekstra skub til de japanske aktier, der trækker store dele af de asiatiske markeder med op.

- Svækkelsen af yen fungerer som en løftestang for aktierne. Vi ser nogle generelle risikopositive bevægelser. Nøglen til markedet fremadrettet er, om vi får en fornemmelse af, at alle de negative resultater er overståede, siger aktiechef Yoshihiro Okumura fra Chiba-Gin Asset Management Co. i Tokyo ifølge Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 2,0 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 2,1 pct.

I Kina er der forsigtig optimisme, efter at dagens inflationsdata har vist sig fra en knap så negativ side som frygtet. De kinesiske forbrugerpriser fortsatte de foregående måneders stigningstakt uændret i april, hvilket vurderes at være tegn på en økonomisk stabilisering.

- Forbrugerpriserne og producentpriserne var ok, men de seneste økonomiske data har ikke været så stærke som i marts. Selvom markederne allerede er droppet en masse, er der brug for mere stimulus for investorerne at købe på kursfald, vurderer aktiestrateg Linus Yip fra First Shanghai Securities i Hongkong over for Bloomberg News.

Shanghai Composite stiger 0,2 pct., mens CSI 300 øger 0,4 pct. Hang Seng i Hongkong falder til gengæld 0,1 pct.

På de øvrige børser ligger det sydkoreanske Kospi-indeks og Taiwans Taiex-indeks med stigninger på henholdsvis 0,4 pct. og 0,3 pct., mens Singapores Strait Times falder 0,1 pct.

I Sydney slutter dagen med et plus på 0,2 pct. i ASX-indekset.

De amerikanske aktiefutures ligger klokken 06.30 tirsdag med stigninger på 0,1-0,2 pct.

TABEL

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225+2,0Topix+2,1Hongkongs Hang Seng-0,1 China Shanghai Composite+0,2 China CSI 300+0,4Taiwan Taiex+0,3 Sydkoreas Kospi+0,4 Indiens BSE Sensex-0,1 Singapores STI-0,1 Sydney ASX 200+0,2

Indeksværdi klokken 06.30.

/ritzau/FINANS