Aktier: Yellens ord sikrede bred fremgang på kontinentet

Der var pæne stigninger på de europæiske børser i onsdagens handel, hvor opløftende ord fra den amerikanske centralbanks chef sendte aktierne i vejret.

Læs mere
Fold sammen

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, bestående af 600 selskaber fordelt på 18 lande, steg omkring 1,4 pct.

Janet Yellen, som er chef for den amerikanske centralbank, slog tirsdag aften fast, at man vil stramme pengepolitikken i et roligt tempo. Det er en mere blød tone end flere af hendes kolleger i banken har udtrykt på det seneste.

- Janet Yellen afviste en del af den høgeagtige retorik, som vi har set fra Federal Reserve oven på seneste rentemøde, siger Michael Hewson, der er analytiker ved finanshuset CMC Markets, til Bloomberg News.

- Markedet er nu ikke så bekymrede for en renteforhøjelse i april, og prospektet for en forhøjelse i juni begynder også at træde i baggrunden, siger han.

Blandt selskaberne var der særligt fremgang til tyske Metro, der tidligere har drevet varehuse i Danmark. Selskabet vil splitte sin forretning i to, hvor den ene vil sælge mad og den anden elektronik.

Aktieanalytiker David Payne fra Nomura siger til Bloomberg News, at en opsplitning kan give bedre plads til opkøb i fremtiden. Aktien steg omkring 12 pct.

Der var også fremgang til det hårdt pressede norske selskab Seadrill, der er ramt af en lav oliepris. Selskabet har ifølge Bloomberg hyret storbanker til at forhandle en gæld på 11 mia. dollar. Aktien steg næsten 6 pct.

Omvendt var der kurstæsk til selskabet Kabel Deutschland, der blandt andet sælger kabel-tv og bredbånd. Selskabet vil afnoteres fra børsen i Frankfurt, og aktien faldt over 10 pct.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk