Aktier: Yellen holder hånden under sommerramt marked

Der er en lille tendens til, at investorerne - dem, der endnu ikke er gået på sommerferie - kaster sig over aktier torsdag middag. I hvert fald ligger de toneangivende aktieindeks i grønt på en række europæiske børser - og den dansk fondsbørs er ingen undtagelse.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Pete Marovich

C20 Cap ligger torsdag middag i et lille plus på 0,05 pct. til 1168,71 ført an af plusser i Pandora og FLSmidth.

»Det er stadig Janet Yellen og hendes tale onsdag, der trækker de store overskrifter, og som der er fokus på. Stigningerne i dag er marginale - det meste kom i går oven på talen - men det er også det, der er temaet i dag,« siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

Eliteindekset steg 1,0 pct. onsdag, og stigningen kom i forbindelse med talen fra den amerikanske centralbankchef, der over for økonomiudvalget i Repræsentanternes Hus gav udtryk for, at flere rentestigninger er på vej, og at centralbanken holder skarpt øje med den fortsat lave inflation i USA.

Talen blev taget imod med en vis lettelse i markedet, da Janet Yellen var knap så høgeagtig - det vil sige aggressiv i forhold til fremtidige pengepolitiske stramninger - som nogle ellers kunne have frygtet. Og den lettelse holder fortsat torsdag middag.

FOKUS PÅ BANKER

»Samlet set er volumen trukket ud af markedet. Det er for alvor blevet sommer. Men fredag kommer der regnskaber fra tre store amerikanske banker, og der kan den europæiske banksektor komme i fokus. Herhjemme og i Norden er vi dog ikke eksponeret mod det amerikanske marked,« siger Mads Zink.

Nordea stiger med 0,5 pct. til 87,25 kr. mens Danske Bank ligger lige efter med et plus til 0,2 pct. til 256,60 kr.

Stigningen hos Pandora kommer, efter at HSBC har løftet kursmålet til 1175 kr. fra 1115 kr. Det er 75 pct. over den aktuelle kurs på 670 kr. - og HSBC har da også en anbefaling om at købe aktier i selskabet.

Smykkeaktien stiger 1,8 pct.

FLSmidth stiger med 0,6 pct. til 415,10 kr. efter et plus onsdag på 0,5 pct. Selskabet købte onsdag dele af Sandviks aktiviteter inden for mineindustrien, og Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank, vurderede, at det kunne være begyndelsen på en større udvidelse inden for værdikæden.

I bunden af eliteindekset ligger Coloplast og Vestas på fald på henholdsvis 1,0 pct. til 544,50 kr. og 0,6 pct. til 614,50 kr. uden specifikke nyheder.

JUSTERINGER TIL FLERE

Uden for C20 Cap er interessen for Bang & Olufsen-aktierne kølnet af efter onsdagens dyk på 5,7 pct. Her viste regnskabet for fjerde kvartal 2016/17, at omsætningen ganske vist gik frem, men indtjeningen er stadig er negativ. Kursen er i dag uændret i 108 kr.

Forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark har været under lup hos UBS, som for Tryg skruer kursmålet op til 138 kr. fra 127 kr., mens anbefalingen fortsat er "neutral". Det langsigtede estimat for Topdanmark er hævet til 199 kr. fra 181 kr., og anbefalingen fastholdes til "neutral".

De to forsikringsselskaber har desuden fået nyt fra den norske branchekollega Storebrand, der fra morgenstunden har fremlagt regnskab for andet kvartal. Det var sammenlignet med estimater indsamlet af SME Direkt bedre end ventet.

Både Tryg og Topdanmark stiger torsdag middag med 0,4 pct. til henholdsvis 140,50 kr. og 210 kr.

Ligesom forsikringsselskaberne har SAS fået udenlandsk nyt, da Norwegian er kommet med tal for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening endte lavere end ventet ifølge SME Direkt. SAS rører sig ikke ud af flækken og ligger uændret i 15,10 kr.