Aktier: Yderst beskedne udsving inden helligdag

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktiemarkeder sluttede onsdagen så godt som uændret. Kun it- og teknologiaktierne rørte på sig i en målbar størrelsesorden, inden torsdagens Thanksgiving satte en stopper for aktiviteten på Wall Street.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med et minimalt minus til 2088,87. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et lige så marginalt plus i 17.813,39, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset øgede knap 0,3 pct. til 5116,14.

Omsætningen lå på tomgangs-niveau på New York Stock Exchange med 630 mio. aktier, mens omsætningen på Nasdaq-børsen var beskedne 1,5 mia. aktier.

Dagens handel var præget af de mange sammenpressede nøgletal, der blev offentliggjort inden Thanksgiving torsdag lukker handlen ned for resten af ugen.

Blandt de mest imødesete var de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, som viste, at 260.000 amerikanere meldte sig ledige første gang i sidste uge. Det var 10.000 færre end ventet.

Og forbrugertillidsindikatoren - denne gang fra University of Michigan - viste 91,3 i novemberaflæsningen. Analytikerne havde ventet et endeligt indeks på 93,1.

Desuden var der ordreindgang på varige forbrugsgoder, der steg med 3,0 pct. på månedsbasis i oktober. Det var en positiv overraskelse, da der var forudset en stigning på 1,7 pct.

- De økonomiske tal i dag bekræfter stort set, hvad vi har set - en moderat ekspansion. Det er en typisk blandet landhandel af økonomiske nyheder. Markedet vil fortsat være fokuseret ikke bare på Federal Reserve men på global pengepolitik med mødet i Den Europæiske Centralbank i næste uge i centrum, siger investeringschef David Donabedian fra Atlantic Trust Private Wealth Management til Bloomberg News.

Blandt sektorerne klarede detailhandlen og medicinalindustrien sig bedst, mens de energirelaterede selskaber haltede bagefter. Pfizer og Nike toppede de store indeks med stigninger på 2,8 pct. og 1,2 pct., mens Microsoft var bundprop med et minus på 1 pct.

På selskabssiden var der regnskab fra landbrugsmaskinproducenten Deere. Tilbagegang i både omsætning og indtjening i regnskabsåret 2014/15, parret med et bedre resultatet for fjerde kvartal end ventet, gav Deere-aktien en stigning på næsten 5 pct.

Teknologikæmpen Hewlett-Packard fremlagde sent tirsdag det sidste regnskab, inden koncernen splittes op i to. Trods et svagt resultat og skuffende omsætning steg Hewlett-Packard Enterprices 3,1 pct., mens HP Inc.-aktien faldt knap 14 pct.

Der var også regnskabsnyt fra detailkæden Guess, som overgik analytikernes forventninger til resultatet per aktie trods faldende salg og en styrket dollar. Guess-aktien lukkede med et plus på 6,7 pct.

Torsdag er helligdag i USA og fredag vil handlen være yderst begrænset, da et flertal af investorerne benytter muligheden for en ekstraordinær lang weekend, mens der tages fat på julehandlens glæder på Black Friday.

De amerikanske aktiefutures holder dog ikke fri. De ligger ved sekstiden torsdag morgen med stigninger på knap 0,2 pct.