Aktier: Yahoo skiller sig ud i negativ begyndelse

De amerikanske aktier er helt som ventet startet i let negativt terræn fredag, og dermed fortsættes tendensen fra torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Oliepriserne er igen på retur på ugens sidste handelsdag, og det er med til at lægge låg på risikovilligheden. I Europa er stemningen desuden gået fra let positiv eller neutral til negativ i løbet af dagen, hvilket også ser ud til at smitte af på den amerikanske side af Atlanten.

Fra start falder S&P 500-indekset med 0,5 pct., Nasdaq-indekset sætter sig 0,3 pct., og Dow Jones-indekset falder med 0,5 pct. Torsdag faldt de tre indeks med mellem 0,3 og 1,0 pct.

Internetselskabet Yahoo går dog i mod strømmen med et plus fra start, efter at selskabet har meddelt, at det vil skille sig af med sin ejerandel i Alibaba, der kom på børsen i verdens største børsnotering i efteråret 2014. Det skal ske for "at maksimere værdien i selskabet," meddeler Yahoo.

Ifølge Bloomberg News sidder selskabet på 15,49 pct. af aktierne i Alibaba.

Yahoo-aktien stiger med 1,6 pct. til 29,89 dollar i den tidlige handel.

Ganske som i Europa er det efterhånden også ved at være småt med store regnskaber i det amerikanske, men der er dog fortsat enkelte rapporteringer, der er værd at holde øje med.

Fredag drejer det sig særligt om Deere & Co., der tjener sine penge på landbrugsmaskiner. Og de velkendte grønne traktorer fra selskabet kørte i første kvartal 2015/16 et større overskud end ventet hjem, men til gengæld sænkes forventningerne til hele regnskabsåret.

Deere realiserede således en indtjening per aktie på 0,80 dollar i første kvartal, der løb til udgangen af januar. Analytikerne havde til sammenligning ventet et plus på 0,71 dollar per aktie, viser estimater indsamlet af Bloomberg News. Det resultat blev hentet på baggrund af en omsætning på 4,77 mia. dollar mod ventet 4,90 mia. dollar.

For hele 2015/16 venter Deere nu et nettooverskud på "omkring" 1,3 mia. dollar mod den tidligere forventning om "omkring" 1,4 mia. dollar. Analytikerne ventede inden regnskabet et nettoresultat for hele året på 1,34 mia. dollar.

Deere-aktien bakker med 4,2 pct. til 76,93 dollar fra start.

Med i baghovedet har investorerne desuden en frisk statistik over de amerikanske forbrugerpriser i januar. Ifølge opgørelsen steg priserne med 1,4 pct. i januar set i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News ventet en stigning på 1,3 pct.

Dermed stiger inflationen umiddelbart, da niveauet måneden før var på 0,7 pct.

På månedsbasis udviklede forbrugerpriserne sig uændret - mens økonomernes forventninger lå på et fald på 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk