Aktier: William Demant tager toppen efter skulderklap

William Demant Holding tager toppen på det danske aktiemarked mandag morgen, efter at selskabet siden regnskabet torsdag har fået løftet kursmål og anbefalinger hos flere finanshuse.

Læs mere
Fold sammen

William Demant Holding tager toppen på det danske aktiemarked mandag morgen, efter at selskabet siden regnskabet torsdag har fået løftet kursmål og anbefalinger hos flere finanshuse.

Hvad angår det toneangivende C20 Cap-indeks, er det grundet tekniske problemer ikke muligt at aflæse den præcise udvikling mandag morgen, men da 17 ud af 20 aktier ligger i plus, så er indekset åbnet i grønt. Fredag lukkede indekset i rekordhøje 942,03.

Helt i top finder man William Demant Holding, der blandt andre har fået løftet kursmålet hos det norske finanshus ABG, der har løftet kursmålet til 650 kr. fra 550 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes.

Desuden er der fra morgenstunden kommet konkurrentnyt fra schweiziske Sonova, der har meddelt, at det opkøber det tyske selskab Hansaton Akustik som led i en satsning på det tyske marked.

William Demant-aktien stiger i den indledende handel 0,9 pct. til 552 kr., mens GN Store Nord, der gør sig inden for samme industri, stiger 0,1 pct. til 155,1 kr.

I toppen af indekset er der endnu en gang medvind til Mærsk-aktien, der efter regnskabet i onsdag i sidste uge, er steget pænt. Mandag fortsætter fremgangen for konglomeratet, da Mærsk B-aktien stiger 0,9 pct. til 15.530 kr.

I den anden af indekset er der derimod en smule modvind til biotekselskabet Genmab, der efter børslukketid mandag kommer med regnskab for af 2014. Normalvis er der dog ikke så meget fokus på selve regnskabstallene fra Genmab, så er det mere den efterfølgende telekonference, der kan byde på interessante meldinger om udviklingen af nye præparater.

Genmab-aktien åbner med et fald på 0,7 pct. til 490 kr.

Uden for C20 er der fortsat fokus fokus på flyselskabet SAS, der i løbet af weekenden har været nødsaget til en lang række aflysninger grundet en strejke blandt selskabets kabinepersonale.

Striden går på, at SAS vil flytte 147 medarbejdere over på en anden overenskomst i datterselskabet Cimber, hvilket medarbejderne er utilfredse med, fordi der ifølge kabinepersonalets fagforening CAU er tale om en ringere overenskomst.

Mandag har SAS aflyst 50 afgange, men har samtidig varslet, at kabinepersonalet bliver fritstillet, hvis de ikke siger ja til at møde op på arbejde inden kl. 12.

Der er dog ikke lutter negative nyheder omkring det skandinaviske luftfartselskab. Mandag har Nordea nemlig løftet kursmålet for flyaktien til 14,61 kr. fra 12,18 kr., mens anbefalingen dog fortsat hedder fortsat "hold".

Investorerne virker dog til at være en anelse skeptiske omkring SAS-aktien, der falder 2,1 pct. til 14,2 kr.