Aktier: William Demant gør stærkt comeback

Høreapparatselskaberne William Demant og GN Store Nord er atter i fokus fredag middag, men denne gang for det positive. Mens nye regler fra de amerikanske sundhedsmyndigheder torsdag satte aktierne under pres, så har nye salgstal fra en af de store salgskanaler fredag løftet især William Demant markant i formiddagens handel.

William Demants hovedsæde. Her støbeforme til høreapparater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ligeledes fremgang til et par af de øvrige defensive aktier, heriblandt Coloplast og Novozymes.

C20 Cap-indekset ligger 0,2 pct. højere til 968,51.

»Vi ser nogle pæne bevægelser i dag i nogle af de mere defensive aktier, som har været lidt presset i den senere tid. Men nu ser vi altså et "rebound",« siger senior aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans og uddyber:

»Stemningen er generelt stadigvæk positiv. Når markedet tager en puster, så bevarer vi egentlig bare niveauerne på indeksniveau. Så det virker stærkt, og vi går ind i en periode, som flere forbinder med en traditionelt god periode for markedet. Min fornemmelse er, at folk gerne vil være inde i markedet i de kommende måneder.«

Dermed fortsætter de danske aktier takterne fra torsdagens handel, hvor Den Europæiske Centralbank (ECB) med en forlængelse af sit opkøbsprogram for obligationer var med til at løfte aktiemarkederne internationalt.

WILLIAM DEMANT TIL TOPS

Herhjemme kan William Demant glæde sig over, at selskabets høreapparatbrand Oticon havde stor vækst hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i november. Fremgangen er sikret af introduktionen af selskabets nye topprodukt, Oticon Opn, i salgskanalen.

Oticons markedsandel blev i november løftet til 11 pct. fra under 8 pct. i oktober.

Aktien i William stiger fredag med 5,8 pct. til 119,90 kr. efter mindre fald de forudgående tre børsdage. Konkurrenten GN Store Nord stiger samtidig med 2,5 pct. til 137,50 kr.

Morgan Stanley har justeret på både William Demant og GN Store Nord. WDH har fået sænket anbefalingen til ligevægt fra overvægt og skåret kursmålet til 128 kr. fra 146 kr. GN?s anbefaling fastholdes på ligevægt, mens kursmålet snittes med 6 kr. til 153 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Morgans Stanleys ændringer kommer, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder torsdag meldte ud, at man med nye tiltag vil bane vejen for mere konkurrence på markedet for høreapparater.

NOVOZYMES LØFTET AF JPMORGAN

Også Novozymes blander sig i toppen af C20 med en stigning på 2,9 pct. til 229,30 kr., efter at analytikerne hos JPMorgan har hævet anbefalingen af aktien til "overvægt" fra "neutral" med et uændret kursmål på 240 kr.

Desuden ligger Coloplast godt til med en stigning på 2,9 pct. til 453,90. Der er ifølge Martin Munk umiddelbart ikke nyt fremme.

MÆRSK ER VENDT RUNDT

I bunden af C20 Cap-indekset opgiver Mærsk-aktierne en del af torsdagens gevinster.

Begge aktier var i hopla torsdag med stigninger på godt 4 pct. efter gode kinesiske eksporttal og skriverier om konsolideringsmuligheder i shippingsektoren. Fredag er det i øvrigt kommet frem, at Goldman Sachs har løftet kursmålet for Mærsk B med 500 kr. til 12.700 kr. Anbefalingen lyder fortsat på køb, fremgår det af Bloomberg News.

Mærsk B ligger ikke desto mindre til et fald på 1,7 pct. til 10.390 kr. Over ugen er aktien dog steget næsten 5 pct., hvilket også kan hænge sammen med, at investorerne positionerer sig op til kapitalmarkedsdagen i Mærsk tirsdag i næste uge.

TRYG SÆNKET

I Danske Bank har analytikerne set nærmere på Tryg, som har fået sænket kursmålet til 131 kr. fra 147 kr.

»Tryg er veldrevet, men står til at møde modvind de kommende år. Med afløbsgevinster, der falder fra 7 pct. til 3-4 pct., står det alt andet lige til at miste en fjerdedel af sit tekniske resultat,« skriver Danske Markets i et notat.

Tryg-aktien falder med 2,2 pct. til 125,70 kr.

Hovedaktionæren i Brøndby, Jan Bech Andersen, er i forbindelse med den seneste aktieemission nået op på en ejerandel på 39,7 pct. Dermed udløses et pligtmæssigt købstilbud til de øvrige aktionærer, der tilbydes 0,55 kr. per aktie. Selv om der i et stykke dermed synes at være gulv under aktiekursen, stiger Brøndby kun behersket med 0,9 pct. til 0,54 kr.

En stor aktiehandel har sat skub i Brødrene A&O Johansen, der stiger 4,3 pct. til 2920 kr. Selskabet har indgået en betinget aftale om at købe egne aktier, der i øjeblikket er ejet af J-F. Lemvigh-Müller Holding, til 2600 kr. pr. aktie. Aktieposten svarer til 13,89 pct. af præferenceaktiekapitalen og 12,52 pct. af den samlede aktiekapital i selskabet.

NASDAQ INTRODUCERER NYT ELITEINDEKS

Selskabet bag fondsbørsen i København, Nasdaq Copenhagen, introducerer et nyt aktieindeks, Copenhagen 25-indekset, som er et capped indeks over de 25 aktier med den højeste seksmåneders omsætning og største free float-justerede markedsværdi i det danske aktiemarked.

Det nye C25-indeks kommer til at erstatte C20 Cap som ledende indeks i december 2017, fremgår det af en meddelelse fra Nasdaq.