Aktier: Weekenden begynder negativt

Det amerikanske aktiemarked ser fredag eftermiddag ud til at fortsætte faldene fra torsdag.

Fredagens aktiehandel i USA er startet negativt. Arkivfoto: Andrew Kelly, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW KELLY

De amerikanske aktier er helt som ventet startet i overvejende negativt terræn fredag, hvor der dermed ser ud til at blive fulgt op på kursfaldene fra torsdag, hvor humøret gradvist blev dårligere i løbet af dagen.

Investorerne kigger fredag frem mod taler fra en stribe fremtrædende medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, herunder centralbankchef Janet Yellen, der taler i Chicago klokken 19.00 dansk tid - altså tre en halv time efter åbningen af markedet.

Mulig renteforhøjelse på vej

Fokus vil være på indikationer for den næste renteforhøjelse fra centralbanken, der holder sit næste møde i midten af marts. Inden da venter der næste fredag tal for beskæftigelsen i februar, hvor økonomerne på nuværende tidspunkt venter en jobskabelse på 183.000 uden for landbruget, viser estimater fra Bloomberg News.

Usikkerheden om rentebanen skaber fredag en afventende stemning omkring aktiemarkedet, hvor de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, er startet med et marginalt plus til sidstnævnte, men med fald på omkring 0,1 pct. til de to andre.

Kort efter åbningen får handlerne desuden inspiration fra de endelige PMI-tal for servicesektoren i februar samt tal for ISM i servicesektoren - ligeledes i februarudgaven.

Økonomerne venter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News en lille oprevidering af PMI-tallet, mens ISM ventes at forblive på samme niveau som i januar - 56,5.

Varehuskæde falder

Blandt enkeltaktierne er der kursfald til varehuskæden Costco, der ikke kunne leve op til forventningerne i markedet med sit regnskab for andet kvartal 2016/17, der blev offentliggjort efter lukketid torsdag.

Her leverede Costco en indtjening per aktie på 1,17 dollar mod ventet 1,36 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det resultat blev hentet på baggrund af en omsætning på 29,8 mia. dollar mod ventet 29,9 mia. dollar blandt analytikerne.

Costco-aktien falder med 4 pct. til 170,91 dollar i den indledende handel.