Aktier: WDH svævede højest i positivt marked

De danske aktier red torsdag på en positiv bølge med William Demant siddende forrest dagen igennem.

Læs mere
Fold sammen

Aktien steg med 4,8 pct. til 689,00 kr. mens det danske eliteindeks, C20 Cap, endte med et plus på 1,3 pct. i indeks 995,12.

Præsentationen af den nye store satsning, høreapparatet Oticon Opn, i USA inden dansk åbning var med til at holde aktien kørende hele dagen - og også bringe den til et rigeligt højt niveau ifølge Mads Zink, chefhandler ved Danske Bank.

- Umiddelbart så synes jeg, at aktien stiger for meget på det. Det var ventet, at William ville præsentere et dual radio-produkt. Selvfølgelig har William nogle forventninger til produktet, men det er overraskende at se aktien så højt. Lige nu handler den over, hvad vi mener, at den har potentiale til på 12 måneders sigt, siger Mads Zink.

Han henviser til, at Danske Bank har et kursmål på 680 kr. på WDH-aktien samt anbefalingen "hold".

Nordea har til gengæld efter annonceringen hævet anbefalingen af WDH-aktien til "køb" fra "hold" og løftet kursmålet med 110 kr. til 735,00 kr.

C20 KLAREDE SIG BEDRE END DET ØVRIGE EUROPA

Blandt eliteaktierne var stort set samtlige aktier dagen igennem i grønt, og det betød også, at det danske C20 Caps aktier klarede sig bedre end fleste europæiske indeks.

- I går havde Danmark det lidt sværere end de europæiske markeder, og det er formentlig det, man haler ind på i dag. Set over et par dage, så passer pengene. Generelt har aktiemarkederne en positiv undertone efter nogle gode nøgletal blandt andet for kerneinflationen i Europa, der i marts steg til 1 pct. fra 0,8 pct. i februar, fremhæver Mads Zink.

Eneste røde aktie var Chr. Hansen, der dog har yderligere fald i vente, hvis man spørger Mads Zink. Aktien faldt med 0,2 pct. til 416,20 kr.

- På nøgletal er det en af de dyreste aktier i Danmark, og den var nok også kommet for højt op for et par uger siden, så den er formentlig ved at tilpasse sig på et niveau, der er mere fair. Aktien er stadig alt for dyr, så der kan godt være yderligere fald forude, mener chefhandleren.

Til gengæld var det en god dag for Mærsk-aktierne, der steg på, at store flere at de store containerrederier de seneste dage har varslet rateforhøjelser på ruterne mellem Asien og Europa. Torsdag annoncerede det Hongkong-baserede rederi OOCL prisforhøjelser over for sine kunder.

Mærks B-aktien endte med en andenplads i C20 Cap efter en stigning på 3,2 pct. til 8805,00 kr.

Dagen igennem var der ligeledes pæn interesse for Genmab, som steg 2,6 pct. til 936,50 kr., efter at den amerikanske storbank Citigroup har indledt dækning af aktien med anbefalingen "køb" med et kursmål på 1140 kr.

BAVARIAN HENTER 649 MIO. KR.

Uden for C20 gennemførte Bavarian Nordic et salg af 2,77 mio. nye aktier til 240 kr. per styk via en accelereret bookbuilding-proces. Selskabet fik dermed cirka 649 mio. kr. ekstra i kassen inden afregning til banker og rådgivere. Pengene skal blandt andet bruges på at fastholde selskabets position inden for udvikling af kræftmidler, fortalte koncernfinansdirektør Ole Larsen til Ritzau Finans.

Aktien steg 1,2 pct. til 253,00 kr.

For selskabet bag fodboldklubben AGF, Aarhus Elite, betød gode resultater på grønsværen også et godt resultat for aktien. AGF slog onsdag aften AaB med 2-0 på udebane i pokalturneringens semifinale, og dermed står aarhusianerne med et godt udgangspunkt inden returkampen i Aarhus.

Det gav aktien et løft på 5,9 pct. til 0,29 kr. AaB blev til gengæld også taberen på aktiefronten, da aktien droppede 2,74 pct. til 0,28 kr.