Aktier: WDH med i toppen i grønt eliteindeks

Høreapparatsproducenten William Demant har lovende forventninger til 2016 - og samtidig har selskabet lanceret et nyt produkt. Og det er sød musik i investorerne ører, der sender aktien op med 0,8 pct. til 601,50 kr.

Tirsdag morgen lå William Demant helt i top i det danske eliteindeks med en stigning på 1,7 pct. Efter et kvarters handel er aktien faldet en smule tilbage. Samlet stiger det danske C20 Cap-indeks med 0,5 pct. til 999,5. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Tirsdag morgen lå William Demant helt i top i det danske eliteindeks med en stigning på 1,7 pct. Efter et kvarters handel er aktien faldet en smule tilbage. Samlet stiger det danske C20 Cap-indeks med 0,5 pct. til 999,5.

Af William Demants regnskab for 2015 fremgår det, at selskabet venter at realisere et driftsresultat (EBIT) på 2,0-2,3 mia. kr. i 2016. Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2015 tirsdag morgen. Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet et driftsresultat på 2120 mio. kr. i hele 2016, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

I 2015 realiserede William Demant et driftsresultat på 1878 mio. kr.

- Det er en god afslutning på 2015, hvor selskabet har haft en rigtig stærk salgsvækst. Det er noget af det, der selvfølgelig er positivt for os analytikere at se, at de har succes med deres seneste produktlanceringer, siger Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

NY LANCERING FRA WDH

Derudover er William Demant klar med en produktplatform baseret på den trådløse teknologi 2,4 GHz i slutningen af andet kvartal. Dermed er vejen banet for lanceringen af selskabets længe ventede dual chip-høreapparat, der bygger på den trådløse teknologi, og som selskabet allerede sidste år afslørede, at det ville lancere i løbet af 2016.

Ifølge William Demant indeholder det nye produkt en række funktioner, som ikke findes i eksisterende produkter på markedet.

- Så vi er stolte over at kunne tage høreapparater til et helt nyt niveau. Den globale lancering vil være en vigtig vækstdriver i vores kerneforretning i anden halvdel af 2016, skriver selskabet.

I bunden ligger Carlsberg med et fald på 1,2 pct. til 587 kr., efter at bryggerikoncernen har fået nedjusteret anbefalingen af aktien af analytikerne hos den schweiziske storbank UBS. Anbefalingen lyder nu på "sælg" fra tidligere "neutral", skriver Bloomberg News.

Også GN Store Nord falder - med 0,7 pct. til 136,60 kr.

SAS STIGER PÅ OPGIVET KARTELSAG

Af hjemlige begivenheder kan luftfartsselskabet SAS glæde sig over, at EU-Kommissionen har givet sig i en kartelsag mod SAS Cargo, der vil få en bøde på 70,2 mio. euro retur fra myndighederne i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Det meddelte selskabet efter børsluk mandag.

SAS stiger med 4,9 pct. 19,20 kr.

Også Københavns Lufthavne er regnskabsaktuel sammen med Royal Unibrew. Københavns Lufthavne falder inden regnskabet med 1,6 pct. til 253,30 kr., og Royal Unibrew, der først kommer med regnskab efter børslukketid, falder også med 0,6 pct. til 279,10 kr.

VESTAS KØBER SERVICEUDBYDER

Vestas stiger tirsdag morgen med 0,5 pct. til 467,50 kr. efter at have fået løftet kursmålet til 470 kr. fra 450 kr. af storbanken HSBC. Anbefalingen er uændret "hold".

Vestas har i øvrigt gennemført købet af den tyske serviceudbyder Availon, efter at de nødvendige godkendelser fra alle relevante myndigheder er indhentet. Det oplyser selskabet i en meddelelse tirsdag morgen.

Availon vil derfor fra dags dato være inkluderet i Vestas' regnskaber. Købet var dog allerede inkluderet i forventningerne til 2016, som derfor fastholdes, fortæller Vestas. Vestas har betalt 88 mio. euro, svarende til omkring 657 mio. kr., for at erhverve Availon på gældsfri basis.

ONXEO SÆTTER VALIDIVE PÅ HOLD

Onxeo handles uændret tirsdag morgen i 21,40 kr., efter selskabet har købt det lille privatejede biotekselskab DNA Therapeutics for 1,7 mio. euro i aktier. Desuden oplyser selskabet, at det har sat udviklingen af Validive på hold, indtil der er fundet en partner.

Det sker, efter at drøftelser med lægemiddelmyndighederne har blotlagt, at det er nødvendigt at gennemføre to kliniske fase 3-studier for at få midlet godkendt i USA. Mandag i årsregnskabet oplyste Onxeo ellers, at det forberedte fase 3-studier med Validive, der var beregnet på behandling af oral mucositis, der er en inflammationstilstand i mundslimhinden, som kan ramme hoved- og halskræftpatienter efter eksempelvis strålebehandling.

Veloxis har ansat Alastair McEwan som ny driftsdirektør. Han erstatter John Weinberg, som er trådt tilbage. Aktien i selskabet stiger med 0,6 pct. til 1,78 kr.

Og så har Dantherm forlænget en optionsaftale om frasalget af forretningssegmentet Telecom til 9. marts 2016. Samtidig udskyder selskabet offentliggørelsen af sit årsregnskab for 2015 til 29. marts fra 18. marts.

Dantherm stiger med 6,1 pct. til 4,20 kr.