Aktier: WDH dykker efter regnskab - TDC stiger

Dagens danske aktiemarked er præget af chefskiftet i TDC og Willliam Demants halvårsregnskab

TDC stjæler opmærksomheden fredag morgen med bomben af en nyhed om, at selskabets topchef Carsten Dilling forlader selskabet og erstattes af Pernille Erenbjerg, der er blevet forfremmet fra stillingen som finansdirektør. Investorerne reagerer umiddelbart positivt på beslutningen og har handlet TDC-aktien op i topfeltet af C20-indekset, som efter ti minutters handel ligger marginale 0,04 pct. højere i 1023,78.


Afskedigelsen af Carsten Dilling, som sker med dags dato og ifølge TDC er efter gensidig aftale, kommer overraskende for markedet.


- Det er helt klart en overraskelse. Der var ikke noget i kortene, der viste, at en ny direktør var på vej, siger Michael Friis Jørgensen, teleanalytiker i Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

- Selskabet har haft svage resultater og aktiekurser - men det er en presset branche. Retningen for TDC er sat - så nu kan det virke ganske fornuftigt, at man vælger Pernille Erenbjerg, da man skal i gang med at optimere alle processer, siger analytikeren. TDC-aktien er åbnet 0,4 pct. højere i 45,11 kr.


William Demants aktie dykker derimod 1,8 pct. til 521,50 kr. efter et regnskab for andet kvartal, hvor høreapparatvirksomheden præciserer sine forventningerne til driftsresultatet (EBIT) for hele året op til 1,8-2,0 mia. kr. fra tidligere meddelt 1,7-2,0 mia. kr. I første halvår landede EBIT-resultatet på 880 mio. kr., hvilket var 10 mio. kr. under analytikernes forventninger ifølge et estimat fra Ritzau Estimates.

Helt i toppen af C20 ligger Vestas med en stigning på 1,0 pct. til 377,90 kr. forud for næste uges halvårsregnskab fra vindmølleproducenten. GN revancherer sig endvidere 0,9 pct. til 128,60 kr. oven på torsdagens kurslussing på 9,6 pct. efter et skuffende regnskab og nyheden om en svindelsag i sit amerikanske datterselskab. Alm. Brand har efter regnskabet sænket kursmålet for GN-aktien med 10 kr. til 170 kr.


Mærsk-aktierne fortsætter de positive takter efter torsdagens regnskab med en stigning i selskabets B-aktie fredag morgen på 0,2 pct. til 12.640 kr. Nordea har efter regnskabet hævet anbefalingen af Mærsk-aktien til "køb" fra tidligere "hold", og kursmålet er skruet op til 14.500 kr. fra 13.000 kr. ABN Amro har derimod reduceret sit kursmål for aktien til 13.600 kr. fra 14.700 kr. Mærsk B steg i torsdagens marked 5,9 pct. til 12.610 kr.