Aktier: Walt Disney stiger trods skuffende kvartalstal

Det amerikanske aktiemarked har indledt ugens sidste handelsdag med nye fald og fortsætter dermed nedturen fra torsdag, da markedet dykkede, efter at et udspil fra de republikanske senatorer dæmpede forventningerne til snarlige skattelettelser.

Læs mere
Fold sammen

Der er også noget fokus på udmeldingerne fra præsident Donald Trump rundrejse i Asien, hvor han blandt andet har luftet holdninger om, at USA udnyttes i handelsaftalerne.

- Vi kan ikke længere acceptere dette vedvarende handelsmisbrug, og vi vil ikke acceptere det, sagde Donald Trump på et topmøde i samarbejdsorganisationen for lande ved Stillehavet og i Asien (Apec).

Han mener ikke, at USA har fået rimelig behandling i Verdenshandelsorganisationen (WTO) og vil ikke indgå multilaterale aftaler, som "binder os på hænderne".

Efter fem minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks 0,2 pct. lavere i 2580,10, Dow Jones-indekset falder 0,1 pct. til 23.446,13, og på Nasdaq-børsen falder det ledende indeks 0,2 pct. til 6737,85.

REAKTIONER I VENTE PÅ REGNSKABER

Flere regnskaber præger markedet fra start. Walt Disney præsenterede sine tal efter børslukketid torsdag, og de viste en lavere omsætning og indtjening end ventet.

Efter at have hørt nærmere om koncernens syn på mulighederne gennem nye store investeringer i film og temaparker har investorerne imidlertid valgt at handle aktien op med 2,2 pct.

It-selskabet Nvidia stiger desuden 4,2 pct. efter en opløftende kvartalsrapport, og det samme gælder for biludlejningsfirmaet Hertz, som fra dagens start belønnes med en solid kursstigning på 11 pct.