Aktier: Walmart tyngede i negativt Dow Jones

De amerikanske aktiebørser lukkede med fald tirsdag, hvor særligt detailgiganten Walmart trak ned i Dow Jones-indekset efter et skuffende kvartalsregnskab.

De amerikanske aktiebørser lukkede med fald tirsdag, hvor særligt detailgiganten Walmart trak ned i Dow Jones-indekset efter et skuffende kvartalsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Af de tre store indeks klarede Dow Jones sig af samme årsag værst med et fald på 1 pct. til 24.964,75, mens S&P 500 slap lidt billigere med en tilbagegang på 0,6 pct. til 2716,26. Nasdaq-indekset endte kun 0,1 pct. lavere i 7234,31.

Walmart dykkede hele 10,2 pct. og oplevede dermed sit største fald i mange år efter sit regnskab, som viste et fald i indtjeningen i fjerde kvartal af 2017/18 på 42,1 pct. til 2,2 mia. dollar.

Regnskabet afslørede blandt andet problemer i online-salget, som voksede 23 pct. i de tre måneder til udgangen af december, hvilket var mindre end halvdelen af væksten i det foregående kvartal.

Samlet løb selskabets online-salg i regnskabsåret op i 11,5 mia. dollar, men den del af forretningen gav ikke desto mindre et underskud isoleret set.

Også de øvrige detailselskaber blev trukket ned at nyhederne fra Walmart. Blandt dem faldt Target 3,8 pct. og Costco Wholesale med 1,8 pct.

Nasdaq-indekset lå det meste af dagen i positivt terræn, men tabte fremgangen hen mod børslukketid.

- Jeg vil sige, at investorerne reducerer risici i et roligt marked, siger Karl Haeling, som er vicedirektør hos LBBW, ifølge Reuters.

Blandt teknologiselskaberne steg NXP Semiconductors med 6,0 pct., efter at chipproducenten Qualcomm øgede sit købstilbud på det hollandske selskab til 43 mia. dollar.

Omvendt faldt Qualcomms aktie med 1,3 pct.

Futuremarkedet ligger onsdag morgen med fald på 0,1-0,2 pct. for de tre store indeks.