Aktier: Walmart står til knubs efter svage forventninger

Den amerikanske detailkæde Wal-Mart kom stærkere igennem fjerde kvartal end ventet. Men den prognose, som selskabet melder ud for første kvartal og for hele året, ligger under analytikernes forventninger, og det ser ud til ville at lægge pres på aktien i den indledende handel. I hvert fald indikeres aktien 1,4 pct. ned i formarkedet.

Walmart realiserede for fjerde kvartal en indtjening per aktie på 1,61 dollar, hvilket var et stykke over forventningerne ifølge Bloomberg News på 1,54 dollar.

I første kvartal af de nye regnskabsår venter selskabet en indtjening på 0,95-1,10 dollar per aktie, og for hele året et resultat på 4,70-5,05 dollar per aktie. Til sammenligning estimerede analytikeren inden regnskabet en indtjening i første kvartal på 1,14 dollar per aktie - og for hele året 5,19 dollar.

Generelt er det en lidt nervøs stemning, der præger finansmarkederne før den amerikanske åbning. Grækenland har indsendt en ansøgning om at få forlænget sine lånepakker med seks måneder. Ifølge nyhedsbureauet dpa afviser den tyske regering dog grækernes forslag, og det svækker euro og presser de europæiske aktier, der dog mestendels ligger i svagt positivt terræn. I USA peger futures på en let negativ åbning i Dow Jones og S&P 500-indeksene, mens Nasdaq-aktierne har kurs mod en fremgang på 0,1 pct.

Fra den makroøkonomiske front er der kommet en let positiv overraskelse i form af opgørelsen over nytilmeldte ledige. 283.000 amerikanere stillede sig nemlig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge, og det var færre end ventet. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 290.000 nye ledige.

Ugen før stillede 304.000 sig op i ledighedskøen for første gang.

Antallet af fortsatte ledige steg til 2,43 mio. mod estimeret 2,36 mio. og 2,37 mio. ugen tidligere.