Aktier: Wall Street viger fra åbningen

Det amerikanske aktiemarked følger mandag i hælene på Europa og indleder aktiehandelen i negativt terræn.

Læs mere
Fold sammen

Faldet skyldes ikke mindst frygt for et kommende sammenstød mellem Grækenland og EU over landets kæmpemæssige gæld. Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, sagde i weekenden, at han ikke ønsker at forlænge den eksisterende redningspakke, hvilket eurogruppen kræver. I stedet vil Tsipras arbejde for en midlertidig finansiering.

Det toneangivende, amerikanske S&P 500-indeks er åbnet 0,4 pct. lavere, men klarer sig dermed noget bedre end de toneangivende indeks i London, Paris og Frankfurt, der falder mellem 0,9 og 1,8 pct.

Den amerikanske regnskabssæson fortsætter i denne uge, hvor blandt andre Coca-Cola og Time Warner gør status. Mandag indtager spil- og legetøjsproducenten Hasbro en af hovedrollerne på regnskabsscenen med et stærkt regnskab for fjerde kvartal.

På bundlinjen overraskede Hasbro positivt, idet den amerikanske koncern i fjerde kvartal kunne fremvise en justeret indtjening per aktie på 1,22 dollar, hvilket var 3 cent højere end forventningen i markedet. Salget var dog under det ventede i kvartalet, da Hasbro kunne fremvise en omsætning på 1,3 mia. dollar mod ventet 1,33 mia. dollar. Aktien er åbnet 3,7 pct. højere.

Også Motorola Solutions stiger fra åbningen med 6,8 pct. Kilder har oplyst over for Bloomberg News, at selskabet er i færd med at undersøge mulighederne fra et salg.

McDonalds salgsstatistik for januar skuffede med et fald på 1,8 pct. på verdensplan eller mere end den estimerede tilbagegang på 1,2 pct. ifølge Bloomberg News. Burgerkædens aktie falder med 0,7 pct.