Aktier: Wall Street vender næsen nedad som i Europa

De amerikanske aktier vender fra handelsstart næsen nedad inspireret af negative indeks i Europa og et skuffende kinesisk nøgletal, der tidligt tirsdag viste en overraskende stor nedgang i den kinesiske import i september på 20,4 pct.

Tallet bragte bekymring for væksten i den kinesiske økonomi tilbage på dagsordenen, hvor den sammen med forventningerne til den nye regnskabssæson er med til at fortrænge opmærksomheden mod tidspunktet for den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, renteforhøjelse.

De toneangivende amerikanske aktieindeks falder fra handelsstart med 0,3 pct. for det brede S&P 500-indeks, for det teknologitunge Nasdaq-indeks og for Dow Jones-aktierne.

For S&P 500-indekset er der tale om tilbagegang fra det højeste niveau i syv uger.

Op til åbningen har medicinalselskabet Johnson & Johnson fremlagt sit kvartalsregnskab, der var lidt bedre end ventet.

Den justerede indtjening per aktie lød på 1,49 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med et overskud på 1,45 dollar. Derudover har selskabet oplyst, at det starter et aktietilbagekøbsprogram på 10 mia. dollar, men tilsammen trækker alligevel Johnson & Johnson-aktien 0,7 pct. ned i de indledende handler.

Senere - efter markedslukning - er der optræk til regnskaber fra finanskæmpen JP Morgan og chipproducenten Intel. Fra handelsstart handles de to aktier henholdsvis 0,3 pct. og 0,4 pct. lavere.

Senere på ugen kommer der regnskaber fra blandt andre Bank of America og Wells Fargo.

Analytikerne venter ifølge Bloomberg News et samlet indtjeningsfald i kvartalet på 7,2 pct. anført af energi- og råvareselskaberne.

Også i USA noteres den pludselige enighed mellem verdens to største bryggerier, AB Inbev og SABmiller, om en sammenlægning - her med relevans for Molson Coors Brewing.

Aktien stiger 10,5 pct. i startfasen i forventning om, at den nye gigant tvinges til frasalg af Millercoors, som Molson vil være den oplagte køber af.

Det sociale medie Twitter gør klar til en større fyringsrunde, hvor selskabet vil sige farvel til op mod 8 pct. af medarbejderstaben.

Ifølge Twitters hjemmeside har selskabet 4100 ansatte, og op mod 336 personer kan risikere at skulle se sig om efter et nyt job. Investorerne tager godt imod nyheden, da aktien stiger 4,5 pct.