Aktier: Wall Street trådte vande på regnskabstung dag

De amerikanske aktieinvestorer holdt sig på måtten onsdag, hvor markedsdeltagerne opvejede stærke selskabsindtægter med usikkerheden om muligheden for at få en foreslået virksomhedsskatteplan igennem Kongressen.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

S&P 500-indekset sluttede med et minus på knap 0,1 pct. til 2387,45. Det tunge Dow Jones-indeks faldt 0,1 pct. til 20.975,09, mens Nasdaq-indekset endte så godt som uændret efter de foregående to dages rekorder. Indekset lukkede i 6025,23.

Torsdag morgen følger de asiatiske investorer udviklingen på Wall Street, mens der skrues lidt op for begejstringen i handlen med amerikanske futures, der ligger i små plusser på op mod 0,1 pct.

Skatteforslaget fra Trump-regeringen vil reducere skatten for virksomheder til 15 pct. fra 35 pct. Samtidig satses der på at få udenlandske virksomheders overskud tilbage til USA gennem meget lave skatteprocenter. Men hvordan planen skal finansieres uden at øge underskuddet, står hen i det uvisse.

- Der er meget at tage stilling til på skattesiden og for at være ærlig, kender vi ikke ret mange detaljer på nuværende tidspunkt. Det vil være op ad bakke at få den her plan ophøjet til lov, vurderer seniorstrateg David Lefkowitz fra UBS Wealth Management Americas i New York over for Reuters.

Det har netop været forventningen om en kraftig reduktion af selskabsskatten, der har stået bag kraftige stigninger i de amerikanske aktier siden valget af Donald Trump til præsident i november.

Men investorerne har sat hælene i over de seneste par uger, da Trump-regeringen endnu ikke har kunnet fremvise større lovgivningsmæssige resultater trods et republikansk flertal i begge Kongressens kamre.

SYV NEGATIVE SEGMENTER

Syv af underindeksene i S&P 500-indekset lukkede med negative fortegn onsdag.

Værst gik det ejendomsselskaberne og dagligvareforbrugersegmentet med fald på 0,9 pct. og 0,8 pct.

I den modsatte ende af skalaen lå telesektoren alene i top med en stigning på 1,2 pct. efterfulgt af sundhedssegmentet og de cykliske forbrugeraktier med stigninger på 0,5 pct. i begge grupper.

REGNSKABER I FOKUS

Den amerikanske regnskabssæson for første kvartal topper i denne uge, og generelt har indtjeningen været bedre end estimeret.

- Indtjeningen er meget stærk. Vi kommer til at se vækst på 15 pct. i forhold til sidste år i S&P. Vi er i et globalt, synkroniseret opsving, vurderer investeringschef Paul Zemsky fra Voya Investment Management i New York over for Reuters.

Dagen var præget af en lang række regnskaber fra de store selskaber.

United Technologies var en af dagens tunge indekspåvirkere efter et kvartalsresultat, der slog forventninger efter et højere salg i alle fire forretningsområder. Aktien steg 1,1 pct.

Bilfabrikanten Fiat Chrysler landede et større driftsoverskud end ventet i første kvartal, mens toplinjen stort set endte som ventet. Investorernes begejstring kunne aflæses i et kurshop på knap 11 pct.

Twitter kom bedre end ventet ud af første kvartal, hvor både antallet af aktive brugere samt omsætningen og overskuddet slog forventningerne i markedet. Investorerne kvitterede med at sende aktien hele 8 pct. op.