Aktier: Wall Street tilbage i positivt territorium

De amerikanske aktier lukkede i positivt territorium torsdag efter flere dage med generelle kursfald.

Læs mere
Fold sammen

Markedet var dog lidt nervøst op til fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport, men data for arbejdsløshedskøen gav lidt opløftende signaler, idet kun 265.000 amerikanere meldte sig som førstegangs ledige i sidste uge.

Det var færre end ventet, da et estimat indsamlet af Bloomberg News pegede på 278.000 nye ledige.

- Vi ser et rekyl på de salg, der har fundet sted de seneste dage. Den næste trend bliver dikteret af dataene for beskæftigelsen fredag, uanset om det bliver det ene eller det andet, siger chefinvestor Bill Schultz fra McQueen, Ball & Associates i Pennsylvania til Bloomberg News.

Fredagens arbejdsmarkedsrapport ventes at vise en jobskabelse uden for landbruget på 228.000 nye stillinger i april mod blot 126.000 nye job i marts. Samtidig venter arbejdsløsheden at falde til 5,4 pct. fra marts' 5,5 pct., mens lønningerne estimeres at være steget 0,2 pct. fra marts.

Torsdag endte med en stigning i S&P 500-indekset på 0,4 pct. til 2088,00. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et plus på 0,5 pct. i 17.924,06, mens Nasdaq-indekset øgede med godt 0,5 pct. til 4945,54.

Omsætningen lå igen lidt over gennemsnittet med 770 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 2,0 mia. aktier på Nasdaq.

Fredag morgen ser det fortsat godt ud, idet de amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på godt 0,1 pct. i Asien.

Selskabsspecifikt var der stærkt bud efter Yahoo, der er storaktionær i den kinesiske e-handelsplatform Alibaba. Det kinesiske selskab rapporterede et kanonstærkt regnskab med en stigning på 45 pct. i den kvartalsvise omsætning, hvilket gav anledning til en kursstigning på 7,5 pct. i kinesernes amerikanske notering. Stigningen hev Yahoo op med 5,3 pct.

Blandt de øvrige teknologiselskaber var der et plus på 2,1 pct. til Motorola efter en opjustering af aktien fra finanshusene Gabelli & Co. og Raymond James Financial.

Også Microsoft kom godt gennem dagen og lukkede med et plus på 0,9 pct. efter onsdagens øretæve på 2,8 pct.

Google tog godt imod oplysninger om at Leon Coopermans hedgefond har købt aktier i internetsøgegiganten. Leon Cooperman ønsker, at Google tager skridt til at øge værdien for aktionærerne.

Forbrugerundersøgelses-webselskabet Yelp steg ikke mindre end 23 pct. efter forlydende om at selskabet arbejder sammen med Goldman Sachs for at finde en køber.

Bryggeriet Molson Coors steg 0,7 pct. efter et positivt regnskab, mens Regeneron Pharmaceuticals faldt 0,3 pct., selv om der også her var tale om positive regnskabsdata.

Kaffemaskineproducenten Keurig Green Mountain skuffede inden åbningen markedet med en nedjustering af forventningerne. Straffen er et kursfald på 9,2 pct.

Også supermarkedskæden Whole Foods skuffede, og kvartalstalene indikerede skarp konkurrence med lavprisrivaler. Aktien faldt 9,7 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk