Aktier: Wall Street tager et dyk efter sidste uges rebound

De amerikanske investorer vendte tirsdag tilbage til aktiemarkedet efter en forlænget weekend, der mandag bød på fejringen af USA's uafhængighedsdag, hvor samtlige finansielle markeder i landet var lukket.

Foto: ANDREW KELLY

Tirsdag starter dog ikke som en fest på de amerikanske markeder, hvor de tre store indeks lægger ud med fald.

Kort efter børsåbningen falder S&P 500-indekset 0,5 pct., de tunge aktier i Dow Jones går tilbage med 0,5 pct., mens Nasdaq-papirerne mister 0,7 pct. efter sidste uges "rebound".

De toneangivende aktieindeks i USA gik fredag på lang weekend med den fjerde stigning i træk. S&P 500-indekset lukkede med et plus på 0,2 pct. til 2102,95. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,1 pct. til 17.949,37, og Nasdaq-papirerne sluttede med en gevinst på 0,4 pct. til 4862,57. Sidste uges positive udvikling er netop en af årsagerne til tirsdagens fald.

- Markedet skulle ikke have haft den genrejsning, det fik i sidste uge i kølvandet af brexit. Det vi så de seneste fire dage var omvendt i forhold til den normale reaktion. Markedet siger "23. juni (dagen for EU-afstemningen, red.) eksisterede ikke, alting er igen normalt, og vi ignorerer bare alle de økonomiske konsekvenser." Det, synes jeg, er tåbeligt, siger Phil Orlando, aktiestrateg hos Federated Investors, til Bloomberg News.

På selskabssiden falder aktien i den amerikanske elbilproducent Tesla med 3,1 pct., efter at det mandag kom frem, at selskabet for tredje kvartal i træk ikke lever op til målsætningen for leveringer, da firmaet kæmper med produktionen af modellen Model X. Antallet af leverede biler ligger 15 pct. under selskabets egne forudsigelser, skrev Financial Times.

Medicinalselskabet Insys Therapeutics har omvendt noget at fejre, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tirsdag godkendte selskabets stof Syndros til behandling af anoreksi associeret med vægttab hos patienter med AIDS samt kvalme hos personer, der er i kemoterapibehandling. Selskabets aktie stiger 19,4 pct. kort efter markedet åbning.

/ritzau/FINANS