Aktier: Wall Street stiger i fodsporet på Europa

Der er positive takter på det amerikanske aktiemarked onsdag, hvor god stemning i Europa og Asien trækker spor hen over Atlanten.

Foto: Andrew Burton

 

Efter kort tids handel stiger de tre toneangivende aktieindeks 1,3-1,7 pct., og dermed fortsætter tirsdagens tendenser, hvor fem dages kursdyk blev afløst af mindre fremgang på S&P 500 og Dow Jones, mens Nasdaq-indekset måtte notere et fald.

På selskabssiden er der fokus på legetøjsselskabet Mattel, som er konkurrent til Lego. Det amerikanske selskab har mødt kritik fra hedgefonden Blue Mountain Capital, der ifølge Bloomberg News mener, at aktien er kraftigt overvurderet.

Blue Mountain Capital fremhæver blandt andet, at udsigterne for dukkeserien Monster High ikke er alt for lovende, og at salget er under pres. Hedgefonden har shortet aktien, hvilket vil sige, at fonden spekulerer i kursfald. Mattel-aktien falder i de første handler med 0,7 pct. til 20,89 dollar.

Derudover tiltrækker varehuskæden Costco sig opmærksomhed, efter at koncernen tidligt onsdag morgen offentliggjorde tal for fjerde kvartal.

Costcos overskud steg 10 pct. til 767 mio. dollar - eller 1,73 dollar per aktie. Det var 0,07 dollar højere, end analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet. Costco-aktien stiger 0,8 pct. til 144,84 dollar.

Regnskab har der også været fra madselskabet Diamond Foods, som også overraskede positivt, da indtjening per aktie landede på 0,23 dollar mod ventede 0,21 dollar. Alligevel åbner aktien 1,1 pct. lavere i 31 dollar.

Inden markedsåbningen har investorerne kunnet læse nyt omkring det amerikanske arbejdsmarked i form af den private arbejdsmarkedsrapport, ADP-rapporten.

Rapporten viste en stigning på 200.000 job i september, hvilket var bedre end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg i gennemsnit ventet en stigning på 190.000.

Rapporten er en forløber til den officielle arbejdsmarkedsrapport, som offentliggøres fredag og bliver betragtet som det vigtigste nøgletal på kloden.