Aktier: Wall Street steg med it samt krudt og kugler i top

De amerikanske aktier steg mandag, hvor såvel teknologivirksomhederne og selskaberne bag militært isenkram fik medvind fra de amerikansk-saudiarabiske våbenaftaler til mange milliarder dollar.

Læs mere
Fold sammen

Det sendte General Dynamics, Raytheon og Lockheed Martin til rekord-niveauer fra start, men jublen aftog lidt i takt med, at dagen skred frem.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et plus på 0,5 pct. i 2394,02. Det tunge Dow Jones-indeks øgede 0,4 pct. og lukkede i 20.894,83, mens Nasdaq-indekset steg 0,8 pct. til 6133,62.

Tirsdag morgen er de asiatiske investorer positive omend i noget mindre grad end Wall Street. De amerikanske futures handles samtidig med fald på knap 0,1 pct.

På en dag uden statistiske data, var der fokus på præsident Trumps besøg i Saudi-Arabien i weekenden, hvor en våbenhandel til svimlende 110 mia. dollar blev beseglet. Dertil kommer optioner på køb af amerikansk militær-isenkram til en samlet værdi af 350 mia. dollar over 10 år.

Det er Trumps første udenlandsrejse siden han overtog præsidentposten i januar, og Det Hvide Hus håber, at rejsen vil fjerne fokus fra de indenlandske kontroverser som inkluderer fyringen af den FBI-chefen og undersøgelser af mulige problematiske forbindelser til Rusland.

»For de investorer, der var bekymrede, har den hidtil succesfulde tur sendt bekymringerne i baggrunden. Der er stadig placeret mange penge på sidelinjen, så når markedet går ned, ser mange investorer det som en mulighed for at købe billigt,« siger seniorstrateg Bucky Hellwig fra BB&T Wealth Management i Alabama til Reuters.

10 af 11 AKTIESEGMENTER LUKKEDE POSITIVT

Der var stigninger i 10 af de 11 undersektorer i S&P 500-indekset. Bedst gik det tech-sektoren, der lukkede med et plus på 1,0 pct. efterfulgt af forsyningsselskaberne, det steg 0,9 pct. og industrisegmentet, der lukkede med en gevinst på 0,7 pct.

Blandt tech-selskaberne sluttede Qualcomm med et plus på 2,8 pct., og Cisco steg 1,2 pct. efterfulgt af Microsoft Apple, Google og Adobe der alle kunne notere pæne stigninger på 0,5-1,2 pct.

Den saudiarabiske våbenaftale gav solide stigninger til de store forsvarsproducenter.

Dagens tungeste bidrag til stigningerne kom fra Boeing med et plus på 1,6 pct., mens Lockheed Martin, General Dynamics og Raytheon sluttede med gevinster på mellem 0,6 pct. og 1,5 pct.

Blandt de øvrige aktier skilte Ford sig ud.

Inden åbningen bekræftede bilkoncernen, at selskabet erstatter den kontroversielle topchef Mark Fields med Jim Hackett, der er kendt som en specialist i at vende udviklingen i selskaber - turnarounds.

Det blev applauderet af investorerne, der sendte aktien op med 2,1 pct.

Eneste negative segment mandag var energiselskaberne. Det var på trods af fortsat høje oliepriser i forventning om, at oliekartellet Opec har kurs mod enighed med partnerne om at forlænge den nuværende produktionsaftale.

Og trods en stigning i ExxonMobil på 0,4 pct. gav generelle kursfald med Chevron i spidsen et samlet segmenttab på knap 0,2 pct.