Aktier: Wall Street sluttede så godt som uændret

De amerikanske aktier lukkede med minimale udsving om nulpunktet tirsdag.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

Bombesprængningerne i Bruxelles lagde fra morgenstunden en kraftig dæmper på aktiviteten, og et skuffende PMI-indeks, der er den første indikation om tilstanden i amerikansk økonomi i marts, gav langt fra anledning til begejstring.

S&P 500-indekset sluttede med et minus på 0,1 pct. i 2049,80. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,2 pct. til 17.582,57, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset modsat steg 0,3 pct. til 4821,66.

- Markedet synes at være mere modstandsdygtigt, end man skulle forvente efter et terrorangreb. Vi er stadig i negativt territorium, men jeg er ret forbavset over, at markedet ikke er faldet mere. Når man vågner op til sådan en nyhed, lægger det helt sikkert en dæmper på markedsstemningen, vurderer aktiechef Michael Antonelli fra Robert W. Baird & Co. i Milwaukee over for Bloomberg News.

Det amerikanske indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, PMI, fra Markit Economics udviklede sig dårligere end ventet, idet de foreløbige tal landede på 51,4, hvor analytikerne havde ventet en stigning til 51,9. Det var dog en stigning fra februars 51,1.

Og fra boligmarkedet viste priserne i januar den ventede stigning på 0,5 pct.

Onsdag morgen er de asiatiske aktiemarkeder generelt let negative, mens de amerikanske aktiefutures falder med 0,1-0,2 pct.

Blandt de ti undersektorer i S&P-indekset faldt de syv med forbrugerrelaterede selskaber med rejsebranchen i front. Modsat steg medicinalaktierne og andre sundhedsrelaterede papirer samt it-selskaberne.

Værst gik det ud over rejseaktierne i selskaber som Carnival Corp., American Airlines, Delta og Expedia, der alle faldt mellem 1,5 pct. og 2,1 pct.

Også bankerne havde en skidt dag, og segmentet lukkede med et fald på 0,3 pct. Det var det første fald efter fire på hinanden dage med stigninger i sektoren. Blandt andet Goldman Sachs Group mistede 1,3 pct.

Modsat var der kursstigninger i bioteknologi og teknologiselskaberne. Amgen steg 2,5 pct. og Abbvie øgede 2,7 pct., mens Apple lukkede med et plus på 0,8 pct.

Apple præsenterede den ny mini-iPhone mandag aften, og tirsdag blev det planlagte retsmøde, som it-giganten var indkaldt til, aflyst, efter at de føderale myndigheder oplyste, at de kan have fundet en metode til at få åbnet en telefon tilhørende en afdød terrorist uden Apples hjælp. Retsmødet skulle ellers netop afgøre, om Apple kunne tvinges til at yde hjælp til myndighederne.

Medicinalselskabet Valeant accelererede mandagens comeback efter annonceringen af et forestående chefskifte i det skandaleramte selskab. Mandag steg aktien 7,4 pct. og tirsdag blev der lagt endnu 10,1 pct. oven i aktiekursen. Stigningerne skal dog ses i lyset af et fald på hele 61 pct. siden nytår.