Aktier: Wall Street sidesteppede op til rentemøde

De amerikanske aktier lukkede igen tirsdag med kun små udsving i forhold til udgangspunktet.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne valgte at forblive på sidelinjen op til det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks Federal Open Market Committee, der afsluttes onsdag.

Samtidig evalueredes dagens vigtige data for detailsalget, der - trods umiddelbart høje salgstal for februar - gemte på en markant nedjustering af januar-salget.

S&P 500-indekset sluttede med et fald på 0,2 pct. i 2015,93. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,1 pct. til 17.251,53, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset faldt under 0,5 pct. til 4728,67.

- Federal Reserve tager overskrifterne i denne uge. Januars nedjusterede detailsalg vil blive betragtet som negativt, fordi det store spørgsmål er, hvor forbrugerne står, og hvorfor vi ikke ser de besparelser, som kommer fra de lave oliepriser, slå igennem i salget andre steder. Det får sandsynligvis Fed til at være langt mere forsigtige med at annoncere en rentestigning, fordi det er en fundamental svaghed i økonomien, vurderer chefanalytiker Bob Phillips fra Spectrum Management Group i Indianapolis over for Bloomberg News.

Detailsalget faldt 0,1 pct. i februar på månedsbasis, mens økonomer ventede et fald på 0,2 pct. i forhold til januar. Men januar-salget blev revideret fra en fremgang på 0,2 pct. til et fald på 0,4 pct.

Tages bil- og benzinsalget ud, var der tale om en tilbagegang i detailsalget på 0,1 pct. i februar, hvilket på overfladen var bedre end det ventede fald på 0,2 pct. Men også her blev januars opgørelse revideret til et fald på 0,4 pct. fra en stigning på 0,1 pct.

Onsdag morgen er der en lille spirende optimisme blandt de amerikanske aktiefutures. De asiatiske aktiemarkeder ligger uden ensartet udvikling, mens de amerikanske aktiefutures stiger yderst beskedent og langt under 0,1 pct.

Blandt enkeltaktierne var det skandaleramte canadiske medicinalfirma Valeant blandt de store tabere efter en markant nedjustering i årsregnskabet. Selskabet er anklaget for fusk med receptkoder for at undgå, at kunderne fik adgang til billigere kopimedicin. Aktien faldt hele 51,5 pct., hvilket bringer indeværende års kursdrop op på 67 pct.

Også restaurant-kæden Chipotle måtte frem med en resultat-advarsel efter børstid. Det er efterårets mange tilfælde af e-coli som stadig tynger i første kvartal. Fastfood-kæden venter et tab på 1 dollar per aktie i første kvartal sammenlignet med det tidligere ventede nul-resultat.

Selskabet har tidligere meddelt, at undersøgelsen af efterårets tilfælde af e-coli udvides, og virksomheden har måttet lukke flere restauranter i kølvandet på problemerne. Chipotle faldt 5,8 pct. i eftermarkedet.

Ligeledes efter børstid var der et stærkt regnskab fra softwarefirma Oracle. Især indtægter fra cloud-baserede aktiviteter øgede resultaterne, hvilket signalerer, at der er gode fremskridt i overgangen fra den traditionelle software-forretning.

Samtidig lanceredes et yderligere tilbagekøb på op til 10 mia. dollar, og aktien steg 3,6 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk