Aktier: Wall Street rystede lidt af uroen af sig

Wall Street rejste sig torsdag oven på onsdagens udsalgsbølge, der ikke er set magen til i mere end otte måneder.

Foto: Drew Angerer

Markedet fik hjælp fra stærke økonomiske data, men investorerne skævede stadig mod Washington efter rapporterne om præsident Trumps påståede forsøg på at stoppe en undersøgelse af den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynns bånd til Rusland.

S&P 500-indekset sluttede torsdag med et plus på 0,4 pct. i 2365,72. Det tunge Dow Jones-indeks øgede 0,3 pct. og lukkede i 20.663,02, mens Nasdaq-indekset steg 0,7 pct. til 6055,13.

Fredag morgen er de asiatiske investorer langt fra overbeviste om retningen. De amerikanske futures handles samtidig med små fald på under 0,1 pct.

Investorernes lettelse torsdag skyldtes udnævnelsen af den tidligere FBI-chef Robert Mueller til at undersøge den påståede russiske indblanding i præsidentvalget og den mulige sammenhæng mellem Trumps kampagne og Moskva.

- Uanset hvilket resultat der kommer, føler investorerne, at de kan have tillid til, at det bliver et præcist og upartisk resultat. Så markedet ryster lidt af uroen af sig. I går (onsdag, red.) var investorerne virkelig bekymrede, siger porteføljeforvalter Janna Sampson fra OakBrook Investments i Illinois til Reuters.

Med til at trække markedet tilbage i positiv retning var også en overraskende høj aktivitet i erhvervslivet ifølge Federal Reserve Bank of Philadelphia. Bankens indeks for maj viste en stigning til 38,8 fra 22,0 måneden før.

Økonomerne havde ventet et indeksfald til 18,5.

Og fra arbejdsmarkedet meldte 232.000 amerikanere sig som førstegangsledige i sidste uge, hvilket var færre end de ventede 240.000 nye ledige.

10 af 11 AKTIESEGMENTER LUKKEDE POSITIVT

Der var stigninger i 10 af de 11 undersektorer i S&P 500-indekset. Bedst gik det telesektoren, der lukkede med et plus på 1,2 pct. eller mere end dobbelt så meget som de efterfølgende aktieklasser - de varige forbrugsgoder, der øgede 0,6 pct.

Kun energiaktierne lukkede med negativt fortegn.

En af dagens overraskelser var regnskabet fra detailkæmpen Wal-Mart. Regnskaberne fra kollegerne JC Penney og Nordstrom har været en blandet fornøjelse, men Wal-Marts sats på e-handel gav pote i første kvartal, og aktien steg 3,2 pct.

Investorerne så til gengæld knap så positivt på regnskabet fra modekoncernen Ralph Lauren, der måtte se et kursfald på 1,9 pct. i øjnene trods en indtjening per aktie, der lå over analytikernes estimater.

Cisco stod til regnskab for onsdag aftens skuffende omsætningsprognose. Koncernen ser et dyk i salget på 4-6 pct i indeværende kvartal, hvilket investorerne takserede til et kursfald på 7,2 pct.

Den kinesiske e-handelsplatform Alibaba, der er børsnoteret i USA, kunne heller ikke leve op til forventningerne. Her var det indtjeningen, der haltede, men omsætningen var højere end estimeret, og aktien lukkede 0,5 pct. højere.

Tøjkæden Gap gjorde det overraskende godt i forhold til analytikernes forventninger i første kvartal af det forskudte regnskabsår. Den tidligere så problemfyldte koncern blev efterfølgende belønnet med et kurshop på 4,1 pct. i eftermarkedet.