Aktier: Wall Street-rekorder smitter af i Asien

De asiatiske aktieinvestorer er i hopla fredag morgen, hvor torsdagens rekorder på Wall Street bliver flugt op med blandt andet et brud på indeks 20.000 i det japanske Nikkei-indeks.

Arkivfoto. De asiatiske aktieinvestorer er i hopla fredag morgen, hvor torsdagens rekorder på Wall Street bliver flugt op med blandt andet et brud på indeks 20.000 i det japanske Nikkei-indeks.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Investorerne læner sig op af den overraskende stærke jobskabelse i den amerikanske ADP-rapport, der som forløber for fredagens officielle jobrapport viste en stærkt overraskende jobskabelse på 253.000 arbejdspladser i maj.

Analytikerne havde ventet en jobskabelse i det private erhvervsliv på omkring 185.000, og den stærke jobskabelse giver anledning til store forventninger til dagens officielle rapport, der omfatter ansættelse i både den offentlige og den private sektor.

»Det er endnu en indikation på, at det amerikanske arbejdsmarked er den klareste stjerne i den amerikanske økonomi. Hvis man antager, at jobskabelsen er stærk igen, så er det sandsynligt, at den amerikanske centralbank vil vurdere, at væksten i beskæftigelsen i sidste ende vil føre til lønstigninger, som igen vil føre til inflation,« noterer markedschef Greg McKenna fra AxiTrader i en kommen tar ifølge AFP.

I Tokyo har investorerne yderligere fået glæde af en styrkelse af dollar over for yen, der har sendt Nikkei-indekset til det højeste niveau i mere end halvandet år.

»Tokyo tager bare bestik af Wall Street samt de lysere økonomiske indikatorer,« siger senioranalytiker Hikaru Sato fra Daiwa Securities i Tokyo til AFP.

Nikkei 225-indekset stiger 1,7 pct. og det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 1,5 pct.

Eneste negative indstilling blandt de asiatiske markeder er det kinesiske fastland, hvor Shanghai Composite falder 0,3 pct. og CSI 300-indekset dropper 0,5 pct.

Modsat stiger Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong med 0,3 pct. højere.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct. fredag morgen.