Aktier: Wall Street presses ned af renteovervejelser og Kina-tal

Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktier dykker som ventet fra åbningen tirsdag, hvor det fortsat er dønningerne fra fredagens positivt overraskende beskæftigelsesrapport, der sætter gang i de største bevægelser, fordi nøgletallene styrker antagelsen om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, vil øge renten på sit møde i december.

Medvirkende årsag er også tirsdagens tidlige, skuffende kinesiske inflationstal.


Regnskaberne spiller derimod en tilbagetrukket rolle i takt med at den amerikanske regnskabssæson går på hæld.

Det brede S&P 500-indekset falder efter de første handler 0,1 pct. Nasdaq-indekset taber 0,5 pct., og de tunge Dow Jones-aktier handels samler set 0,1 pct. lavere.


- Vi går gennem en konsolideringsfase der kan vare et par dage. Fredagens tal beviste, at Fed må hæve renterne i december, så nu indpriser markedet den nyhed i alle aktivklasser. Den stærke dollar kan skuffe nogle investorer, siger Guillermo Hernandez Sampere, trading-chef hos MPPM EK, til Bloomberg News.

Investorerne har indregnet en sandsynlighed for en rentestigning i september på godt 66 pct. i futures-priserne på Fed Funds-renten, skriver Bloomberg News. Og konsekvensen er, ifølge Bloomberg News, at S&P 500 nu er faldet fem dage i træk, og at gårsdagens fald på 1 pct. kunne noteres som det største i seks uger.

Apple-aktien taber 3 pct. i de første handler efter oplysninger om faldende komponentordrer, der menes at relatere sig til svagere efterspørgsel efter den nye iPhone 6s.


En af mandagens store kursrykkere var Apache Corp, der steg 13,2 pct. som følge af opkøbsforlydender. Der spekuleres i, at BP skulle være interesseret i at overtage selskabet og i, at prisen må ligge på 70-80 dollar per aktie. Tirsdag falder aktien 0,7 pct.


Varehuskæden Gap falder 2,9 pct. i de første handler på nyheden om faldende omsætning hos blandt andet Banana Republic-tøjkæden, mens Jazz Pharmaceuticals presses 3,5 pct. efter en nedjustering af forventningerne.

Investorerne kan tirsdag inden åbningen se frem mod tal for de amerikanske engroslagre, der ventes at vise en stigning på 0,1 pct. i september ifølge estimater fra Bloomberg News, samme stigningstakt som i måneden før.


Flere af de sidste regnskaber fra S&P 500-selskaber offentliggøres i denne uge. Blandt dem, der endnu ikke har offentliggjort regnskab for tredje kvartal er Cisco, der mandag annoncerede et partnerskab med svenske Ericsson.