Aktier: Wall Street plus og kinesiske stimuli giver stigninger

De fjernøstlige investorer følger op på stigningerne på Wall Street fredag, mens en kinesisk rentenedsættelse i weekenden sender flere positive bølger gennem markederne.

Så godt som samtlige aktiebørser ligger med pæne stigninger i Asien, og da mange analytikere betegner Peoples Bank of China som "symbolsk", forudses de kinesiske myndigheder at stimulere økonomien yderligere. Dermed er der igen fyret op under aktiebørserne på det kinesiske fastland.

- Når man tager en skuffende kinesisk vækst og inflation i forhold til målene i betragtning, synes yderligere stimulus at være det rigtige svar, siger cheføkonom Steven Milch fra Suncorp Wealth Management i Sydney til Bloomberg News.

Kinas centralbank reducerede søndag renten for tredje gang i løbet af seks måneder for at støtte den svækkede økonomi og vende nedturen på ejendomsmarkedet. Peoples Bank of China reducerede den etårige udlånsrente 0,25 pct.point til 5,1 pct., og samtidig blev der skåret 0,25 pct.point af den etårige indlånsrente, som derefter lyder på 2,25 pct.

Shanghai Composite-indekset ligger med en plus på 1,2 pct., og CSI 300-indekset stiger 1,1 pct. Hang Seng i Hongkong øger samtidig med 0,5 pct.

I Tokyo er den overordnede trend også positiv. Det er på trods af et kraftigt fald i Toshiba, der efter børstid fredag meldte om problemer i regnskabsføringen og som konsekvens måtte suspendere udbyttet og trække forventningerne til det netop afsluttede regnskabsår tilbage.

Toshiba falder knap 17 pct. på børsen i Tokyo, hvor Nikkei-indekset stiger 1,2 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,8 pct.

Blandt de øvrige børser er der et plus i Seouls Kospi-indeks på 0,8 pct., og Singapores Strait Times lægger fra med 0,4 pct.s stigning, mens Taiwans Taiex-indeks falder 0,2 pct.

Den amerikanske S&P-aktiefuture ligger mandag morgen med et lille fald på under 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 1,2

Topix 0,8

Hongkongs Hang Seng 0,5

China Shanghai Composite 1,2

China CSI 300 1,1

Taiwan Taiex -0,2

Sydkoreas Kospi 0,8

Indiens BSE Sensex 0,9

Singapores STI 0,4

Sydney ASX 200 -0,2