Aktier: Wall Street peger mod første ugefald siden Trump-sejr

De ledende amerikanske aktieindeks ligger til fald fredag, hvis indikationerne i futuresmarkedet står til troende. Futures på S&P 500, Dow Jones og Nasdaq peger ned. De ligger alle til fald på op til 0,3 pct.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA

Faldet forstærkes, da investorerne nu regner en rentestigning ind på det kommende møde i den pengepolitiske komité i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der slutter 14. december. Samtidig afventer man tallet for jobskabelsen i november, der bliver offentliggjort umiddelbart inden handlen sparkes i gang på ugens sidste dag.

S&P-indekset ligger til et fald på 0,2 pct. - og holder det fald dagen igennem, vil det samlet betyde, at indekset kommer ud af denne uge med et negativt fortegn. Det er første gang målt på ugebasis, efter at amerikanerne pegede på republikanske Donald Trump som den kommende beboer af Det Hvide Hus.

»Investorerne ser efter dagens tal, men der skal en massiv overraskelse til, før det kan slukke lyset for en rentestigning i december. Vi skal have en jobskabelse på under 100.000, hvis retningen på renten skal ændres. Selvfølgelig vil det også spille ind, hvis tallet for oktober ændres meget,« siger Michael Ingram, markedsstrateg hos BGC Partners, til Bloomberg News.

Økonomer venter ifølge Bloomberg News, at der blev skabt 180.000 arbejdspladser uden for landbruget i november. Arbejdsløshedsprocenten ventes at lande uændret på 4,9 pct. I oktober blev der skabt 161.000 job.

Jobrapporten er den sidste, inden Federal Reserves møde om renten 13. og 14 december, hvor sandsynligheden for en højere rente sættes til 100 pct. målt på de såkaldte fed funds -futures. mod 68 pct. i starten af november.

Selskabsspecifikt stiger kosmetikkoncernen Ulta Salon Cosmetics & Fragrance med 6,3 pct. i formarkedet, efter at have slået estimater på salget. Modsat ligger Wirkday Inc. til et fald på 12 pct., efter at softwareselskabet har meldt ud, at kunderne udsætter deres køb af selskabets løsninger.

Torsdag endte S&P 500-indekset med at falde med 0,4 pct. til 2191,08, mens Dow Jones modsat steg 0,4 pct. til 19.191,93. Nasdaq-papirerne droppede til gengæld hele 1,4 pct. til 5251,11.