Aktier: Wall Street på vej på weekend med positiv åbning

Der er taget hul på ugens sidste handelsdag med stigninger på Wall Street, hvor de amerikanske investorer sørger for at male samtlige af de ledende aktieindeks grønne.

Læs mere
Fold sammen

Kort efter børsåbning stiger S&P 500-indekset således med 1,0 pct., mens Dow Jones-indekset tager en stigning på 1,2 pct. Største stigning tilfalder dog det teknologitunge Nasdaq 100-indeks, der løfter sig 1,3 pct.

Fredagens stigninger var allerede blevet indikeret før åbning, idet futures for de tre indeks havde peget i retning af en positiv handelsdag.

De opløftende stigninger har samtidig deres primære udspring fra Europa og Asien.

I det europæiske har Grækenland således sent torsdag afleveret et forslag med en række reformer, der giver en styrket tro på, at grækerne kan finde en løsning på landets gældskrise sammen med dets kreditorer. Og i Kina har den seneste tids aktiefald lagt sig for i stedet at blive erstattet af stigninger over de seneste dage.

- Vi er ved at finde os selv igen efter en række hændelser, som lige pludselig ramte på én og samme tid - den kedelige situation i Grækenland samt en spredning af utilpasheden i Kina, siger James Butterfill, der er aktiestrateg hos Coutts & Co. i London, ifølge Bloomberg News.

- Det har virkelig skubbet til volatiliteten, men den umiddelbare panik dæmper sig igen. Vi ville være mere bekymrede i forhold til dette, hvis den globale økonomi ikke voksede, tilføjer aktiestrategen.

Blandt de amerikanske selskaber kommer der i næste uge fokus på giganter som JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co. og Intel Corp., der alle vil præsentere regnskaber.

Selv om de enkelte selskabers resultattal ligger et par dage væk, så stiger de alle tre ved børsåbning fredag. JPMorgan Chase & Co. stiger med 1,7 pct., Wells Fargo & Co. med 1,0 pct. og Intel Corp. med 1,2 pct.

På den mere aktuelle nyhedsside har elbilproducenten Tesla Motors hyret Ganesh Srivats til at hjælpe selskabet med at udvide dets omdømme inden for køretøjsluksus. Ganesh Srivats har før bestredet en ledende stilling hos Burberry, der er kendt for sit ikoniske tøjmærke.

Aktien hos Tesla Motors kører fra åbning op med 1,1 pct.

Senere fredag vil der desuden blive kigget mod Janet Yellen, chef for den amerikanske centralbank, idet hun i Cleveland skal tale om økonomiske udsigter.