Aktier: Wall Street også på den grønne gren

Der er også stigninger at mærke på de store børser på Wall Street, efter at fremgang har præget onsdagens aktiehandel både i Asien og Europa.

Signaler om stimulus fra den kinesiske regering og stigninger i råvarepriser løfter aktiehumøret på langt de fleste af verdens børser Lillejuleaften. Samtidig er der tale om relativt tynd handel op til juleferien, som gør det nemmere at flytte kurserne, påpeger flere iagttagere.

Efter knap ti minutters handel ligger S&P 500-indekset 0,6 pct. højere, mens Dow Jones-indekset klatrer 0,8 pct. og de teknologi- og biotektunge Nasdaq-indeks løftes 0,5 pct.

Førstnævnte stiger for tredje dag i træk og holder liv i håbet om det traditionsrige "Santa rally", betegnelsen for, at S&P 500-indekset har tendens til at stige i december - det er sket i seks af de seneste syv år. Lige nu har indekset 1,4 pct. op til slutniveauet fra november.

Onsdagen byder på en stor mængde nøgletal fra USA, hvoraf den første portion ankom kl. 14.30 dansk tid. De data viste en lidt større stigning end ventet i amerikanernes personlige indkomst i november, mens mængden af ordrer på varige goder var flad i forhold til november - en overraskelse, da der var ventet fald ifølge Bloombergs estimat.

Opgørelserne rykkede dog ikke på stemningen i markedet, men måske kan makroøkonomiske data spille en større rolle en halv time efter markedets åbning, hvor der offentliggøres tal for boligsalget i november og forbrugertillidsindekset fra University of Michigan for december. Her ventes der 505.000 nye boligsalg, i annualiserede tal, samt et lille løft i Michigan-indekset til 92,0.

Nike-aktien har taget løbeskoene på efter selskabets velmodtagne regnskab tirsdag aften.

Nikes dominerende markedsstilling og det igangværende modeskift i retning af mere afslappet og sporty beklædning øgede sportsgigantens overskud 20 pct. til 90 cents per aktie, hvilket overgik analytikernes gennemsnits-estimat, der lød på 86 cent.

Regnskabet viste desuden en stigning i ordre-indgangen for de næste fire måneder på 20 pct., eksklusiv valutaeffekt. Analytikere forventede en 13,6 pct. stigning. Nike-aktien stiger 2,7 pct. til 135,42 dollar.

Det store medicinalfirma Celgene har endnu større fremgang, efter at det sent tirsdag indgik et forlig i en patentsag omkring dets bedst sælgende middel, Revlimid mod blodsygdommen myelomatose. Celgene-aktien stiger 8 pct. til 120,05 dollar.