Aktier: Wall Street med på den grønne optimiske bølge

De amerikanske aktiemarkeder lægger fra land med de ventede stigninger torsdag eftermiddag dansk tid.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks ligger 0,6 pct. højere efter de første handler, mens teknologiindekset Nasdaq stiger 0,1 pct., og Dow Jones-indekset for de tungeste aktier løftes 0,4 pct.

Dermed indfries de forventninger, handlen med futureskontrakter op til handelsstart gav anledning til.

384 aktier i S&P 500-indekset lagde ud med positiv kursudvikling, mens 43 aktier faldt. Ifølge Bloomberg News var Apple-aktien største bidragyder til S&P's fremgang med en stigning på 0,7 pct.

De amerikanske aktiehandlere kunne op til åbningen lade sig inspirere af deres europæiske kolleger, der havde taget optimistisk mod det græske parlaments godkendelse af betingelserne for den fortsatte økonomisk assistance, der skal holde landet væk fra den økonomiske afgrund og i øvrig hindre skår i eurozonen.

Og en længere række regnskabsbegivenheder kunne bidrage med mere lokal inspiration.

Finanskoncernen Goldman Sachs præsenterede før åbningen en indtjening per aktie på 1,98 dollar og på 4,75 dollar per aktie, hvis man ikke medregner udgifter til håndtering af juridiske udeståender. Indtjeningsfaldet er på 49 pct. i forhold til samme periode sidste år, og aktien taber 0,7 pct. i den indledende handel.

Den største privatejede sygekasse i USA, Unitedhealth, fik et overskud på 1,64 dollar per aktie mod estimerede 1,58 dollar per aktie ud af en omsætning på 36,62 mia dollar mod ventede 35,7 mia. dollar. Det viste regnskabet, der blev offentliggjort før åbningen, hvor aktien alligevel faldt 2,4 pct.

Tobaksgiganten Philip Morris overraskede analytikerne med et ordinært overskud per aktie på 1,21 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 1,13 dollar. Det tilsvarende overskud var i samme kvartal sidste år 1,17 dollar. Philip Morris fastholder forventningerne til hele året og handlerne kvitterer med et kursløft på 2,1 pct.

Blackstone Group, der går for at være verdens største forvalter af alternative aktiver, noterer et at faldt i overskuddet i andet kvartal på 62 pct. efter ringere overskud i de fonde, selskabet forvalter. Aktien falder 1,0 pct. i de første handler.

Internethandelsplatformen Ebay er også aktuel med regnskab, der viser en justeret indtjening per aktie på 76 cent mod ventede 72 cent og forventninger om indtjening på 1,72-1,77 dollar per aktie i hele 2015. Omsætningen på 4,38 mia. dollar er derimod en kende skuffende. Selskabet har aftalt, at det globale investeringsselskab Permira for 925 mio. dollar køber Ebay Enterprise, der blandt andet står bag Ikeas webbutik. Nyheden og regnskabet modtages med en stigning på 4,3 pct.

For Citigroup var der stort set ingen slinger i valsen i andet kvartal. Både omsætningen og indtjeningen i storbanken levede op til forventningerne, og aktiemarkedet reagerer med benovelse og en en stigning for aktiekursen på 2,7 pct .

Efter markedslukning ventes regnskaber fra blandt andre legetøjsproducenten Mattel, it-mastodonten Google og olieserviceselskabet Schlumberger.

/ritzau/FINANS