Aktier: Wall Street lægger ud med små stigninger

De amerikanske aktieinvestorer indleder torsdag handlen med små stigninger, efter at de tre toneangivende indeks også blev løftet onsdag.

S&P 500-indekset ligger med en stigning på 0,1 pct. til 2387,05. Det tunge Dow Jones-indeks åbner 0,2 pct. højere i 20.991,50, og Nasdaq-papirerne øger ligeledes med 0,2 pct. til 5909,27.

Onsdag steg aktierne, efter at centralbanken Federal Reserve som ventet hævede renten med 0,25 pct.point for anden gang på tre måneder. Der var ingen af de frygtede aggressive planer om at øge tempoet i de pengepolitiske stramninger, som nogle analytikere havde imødeset.

Canada Goose, der er kendt for sine dynejakker, har torsdag første børsdag i New York og Toronto, men er endnu ikke handlet i den tidlige handel. Aktien bliver udbudt til 17 canadiske dollar.

Blandt enkeltaktierne er der også fokus på tech-selskabet Gopro, der stiger 11,2 pct. i den tidlige handel. Det skyldes, at det kriseramte selskab har varslet, at 270 stillinger skæres væk for at sænke omkostningerne, skriver CNN Money.

Inden åbning er der kommet en række amerikanske nøgletal, der peger i flere retninger. Antallet af byggetilladelser skuffede, mens det påbegyndte boligbyggeri overraskede positivt. Antallet af nytilmeldte ledige var stort set som ventet. Erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for marts faldt samtidig ikke helt så meget, som økonomerne havde estimeret ifølge Bloomberg News.