Aktier: Wall Street kryber ned før nøgletal

De amerikanske aktier bliver handlet ned i rødt territorium på kvartalets første handelsdag, før en række nøgletal bliver sendt ud over rampen.

Læs mere
Fold sammen

Kort efter åbningen vil investorerne få det endelige PMI Industri-tal, og derefter følger tal for anlægsinvesteringer samt ISM Industri.

Mandag åbner S&P 500-indekset med et fald på 0,3 pct. til 2160,68. De tunge aktier i Dow Jones sætter sig 0,5 pct. til 18.215,00, og Nasdaq-papirerne daler 0,2 pct. til 5300,15.

Fredag blev alle tre toneangivende aktieindeks ellers løftet, da det franske nyhedsbureau AFP fortalte, at Deutsche Bank er tæt på at opnå et forlig på 5,4 mia. dollar med det amerikanske justitsministerium. Det er langt mindre end det oprindelige udspil på over 14 mia. dollar relateret til salget af dårlige realkreditobligationer før og under finanskrisen.

Bankens problemer havde forinden skabt bekymringer og skidt stemning blandt investorerne.

- Der er håb om, at vi i denne uge kommer til at høre, hvad Deutsche Bank-bøden rent faktisk kommer til at lyde på, siger Jasper Lawler, der er markedsanalytiker ved CMC Markets, til Bloomberg News.

- Det er sandsynligt, at investorernes opmærksomhed nu flytter til andre ting. Det er begyndelsen på et nyt kvartal, vi har en regnskabssæson, der begynder om en uge, og de vil begynde at revurdere det overordnede billede, fortsætter han.

Blandt enkeltaktierne er der fokus på Tesla, der har skruet op for produktionen af både Model S- og Model X-biler og nu har leveret 70 pct. flere elbiler til kunderne i tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Tesla-aktien stiger 2,1 pct. i den tidlige handel.