Aktier: Wall Street kravlede forsigtigt højere

De amerikanske aktier lukkede med små plusser, efter at Wall Street-børsen genåbnede efter julehelligdagene tirsdag. Og den positive trend synes at fortsætte onsdag morgen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere

Det brede S&P 500-indeks sluttede tirsdag med en stigning på 0,2 pct. til 2268,88, og Dow Jones med de store traditionelle industriselskaber øgede knap 0,1 pct. til 19.945,04.

Nasdaq-papirerne steg samtidig 0,5 pct. til 5487,44, hvilket er rekord for det teknologitunge indeks.

»December har været en ganske god måned for markedet, og nu venter alle på at se, om Dow Jones kommer til at røre ved 20.000-niveauet. Efter sådan en tur er investorerne en smule nervøse over, om vi er på toppen af markedet, og om vi kommer til at se en reaktion, eller om stigningerne vil fortsætte.«

»Vi mangler stadig at se bedre resultater, og om den kommende præsident Trump gør de rigtige ting i starten af hans embedsperiode,« siger aktiehandler Benno Galliker fra Luzerner Kantonalbank i Lucerne ifølge Bloomberg News.

Onsdag morgen ligger de fjernøstlige aktiemarkeder med mindre udsving omkring nulpunktet. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med små stigninger på 0,1 pct.

Med det forestående årsskift er der dog ikke den store interesse i markedet, da mange investorer foretrækker at holde sig på sidelinjen indtil det ny år. I gennemsnit venter 15 aktiestrateger, som indgår i en Bloomberg undersøgelse, at S&P 500-indekset vil stige til 2356 i 2017. Det svarer til en stigning på 3,8 pct. i forhold til tirsdagens slutniveau.

OVERRASKENDE POSITIV TILLID

Tirsdagens nøgletal viste en overraskende høj tillid blandt de amerikanske forbrugere.

Forbrugertillid i december steg til 113,7 fra 109,4 måneden før og landede dermed på det højeste niveau siden 2001.

Analytikerne havde forudset et mindre fald til 109,0 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

MASSIV POSITIV OVERVÆGT

Der var en overvægt af positive undergrupper i S&P-indekset. Hele ni af segmenterne lukkede med et plus på bøgerne med råvareselskaberne og it-virksomhederne i top. Begge grupper steg knap 0,5 pct. efterfulgt af forbrugerselskaberne, der lukkede med en stigning på 0,4 pct. primært på grund af den høje forbrugertillid.

Kun telesektoren viste negative tendenser, men faldet blev dog begrænset til beskedne 0,1 pct.

Blandt selskaberne var der rift om Tesla, efter at det kom frem, at koncernen vil starte en produktion af solceller og moduler i samarbejde med den japanske gigant Panasonic. Tesla steg næsten 3 pct.

Samarbejdet smittede af på First Solar, der steg mere end 4 pct.

Detailkoncernerne var også i fokus på grund af starten på det traditionelle juleudsalg, mens investorerne afventer indikationer af, hvordan selve julesalget har udviklet sig. Blandt andet Amazon var blandt vinderne med en stigning på 1,4 pct.

I den modsatte ende var der klø til Seattle Genetics, der så sig nødsaget til at afbryde kræftstudier, da fire patienter er afgået ved døden. Selskabet droppede efterfølgende 15 pct.