Aktier: Wall Street kommer sig over umiddelbar BNP-skuffelse

De amerikanske aktiemarkeder vendte kortvarigt tommelen nedad til de seneste tal for den økonomiske vækst i andet kvartal i USA.

Men efter lidt betænkningstid blev skuffelsen glemt, og børserne på Wall Street har åbnet fredagens handel med små stigninger til de store indeks.

Aktiehumøret har generelt set været pænt verden over torsdag og fredag, men de amerikanske indeks blev torsdag holdt tilbage af en stor kurslussing til Facebook, der havde skuffet med sit kvartalsregnskab.

Fredag var den forsigtige optimisme begyndt at snige sig ind igen inden de amerikanske BNP-tal, der viste en vækst på 4,1 pct. - det højeste siden 2014.

Der var forudset en vækstrate på 4,2 pct., men trods den lille skuffelse fandt investorerne alligevel efter noget tid noget at glæde sig over.

Efter små ti minutters handel stiger S&P 500- og Dow Jones-indeksene 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset går 0,2 pct. frem.

AMAZON PÅ VEJ MOD REKORD

Blandt enkeltaktierne er der dog ikke slinger i valsen for Amazon.com, der stiger 2,7 pct. og dermed rammer en rekordkurs på 1856,2 dollar.

Handelsgiganten kom med et regnskab torsdag aften med fremgang inden for cloudforretningen, reklameannoncer og andre områder, som er mere profitable end Amazons klassiske onlineforretning.

Og indtjeningen per aktie var på 5,07 dollar - dobbelt så meget som ventet i markedet.

En anden kæmpe i teknologisektoren, Facebook, skal forsøge at rejse sig efter det uhørte fald på 19 pct., der ramte aktien i torsdagens handel oven på et regnskab med skuffende brugertal. Aktien ligger indtil videre 0,6 pct. højere.

FLERE REGNSKABER FREDAG

Fredag morgen amerikansk tid har budt på flere regnskaber fra store virksomheder i det amerikanske.

Oliekæmpen Exxon Mobil kunne slet ikke følge med markedets forventninger i andet kvartal, når det kommer til overskuddet på bundlinjen.

Exxon Mobil landede en indtjening per aktie på 0,92 dollar i april, maj og juni, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et plus på 1,26 dollar.

Samtidig hentede Exxon noget færre tønder olie og gas op af undergrunden, end det var ventet.

Det straffer investorerne ved at sende olieaktien ned med 3,0 pct. Også Chevron falder - dog kun 1,0 pct.

Medicinalselskabet Merck kom til gengæld fornuftigt ud af andet kvartal og opjusterer forventningerne til 2018. Selskabet landede en omsætning på 10,5 mia. dollar i andet kvartal mod ventet 10,3 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Overskuddet per aktie er gjort op til 1,06 dollar mod estimeret 1,03 dollar blandt analytikerne.

Merck-aktien ligger dog 0,2 pct. lavere i den tidlige handel.

Twitter er derimod i voldsom modvind, efter at det sociale medie har afleveret tal for andet kvartal.

De viste en skuffelse i antallet af månedlige brugere, mens forventningerne til tredje kvartal også skyder langt forbi målet, når man sammenholder med analytikernes forhåndsprognose.

Twitter taber 13,7 pct. i kurs til det laveste niveau i knap to måneder.