Aktier: Wall Street kom godt fra start i maj

De amerikanske aktier kom godt fra start i maj med den største stigning i S&P-indekset i mere end to uger mandag.

Læs mere
Fold sammen

Især finansaktierne trak fra, men også Amazon.com øgede markant for en anden dag i træk efter sidste uges særdeles solide regnskab, der har løftet hele detailsekstoren.


S&P 500-indekset sluttede mandag med en stigning på 0,8 pct. i 2081,43. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,7 pct. til 17.891,16, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset øgede 1,9 pct. til indeksværdien 4817,59.

- Markedet holder sig oppe, men der er stadig en mangel på overbevisning. Regnskaberne har i bedste fald været blakkede, og forventningerne har givet investorerne nogle overvejelser om fremtiden. Samtidig er der dog ingen tegn på en dramatisk tilbagetrækning (fra markedet, red.). Der foregår en vis konsolidering på de her niveauer, siger chefinvestor Bill Schultz fra McQueen, Ball & Associates i Pennsylvania til Bloomberg News.

Tirsdag morgen er der kun mindre udsving på de asiatiske aktiemarkeder, der er præget af ugens tre helligdage i Japan. De amerikanske futures svinger tæt om nulpunktet.

SAMTLIGE UNDERGRUPPER STEG

Samtlige undersegmenter i S&P lukkede i positivt territorium, med Amazon.com som en af de mest positive papirer med et plus på 3,7 pct. Stigningen kom som opfølgning på fredagens 9,6 pct.s stigning efter det overraskende stærke regnskab fra koncernen.


Også finansaktierne kom stærkt igen, med Wells Fargo & Co., Bank of America Corp. og JPMorgan i spidsen med stigninger på henholdsvis 1,2 pct., 1,4 pct. og 0,9 pct.

ENERGIFUSION FALD PÅ GULVET


Blandt energiaktierne var fokus rettet ind mod Halliburton og Baker Hughes, efter at de to selskaber i weekenden droppede deres fusion på grund af modstand hos konkurrencemyndighederne samt de vanskelige markedsforhold for olieindustrien.


Halliburton må betale Baker Hughes 3,5 mia. dollar i kompensation for aflysningen, og pengene vil delvist blive brugt til tilbagekøb af egne aktier og til indfrielse af virksomhedsgæld.

Baker Hughes faldt 2 pct., mens Halliburton-aktien steg 1,8 pct.


It-selskabet Oracle har lagt et købstilbud på Opower på 10,30 dollar per aktie svarende til en præmie på 30 pct. i forhold til fredagens lukkekurs for aktien. Tilbuddet værdisætter Opower, der laver cloud-baseret software til forsyningsselskaber, til 532 mio. dollar. Opower steg 30,3 pct. til kurs 10,29 dollar, mens aktien i Oracle øgede 1,1 pct.

NØGLETAL I FOKUS


Resten af ugen er ud over regnskabssæsonen helliget ugens vigtige økonomiske nøgletal, der blandt andet forløberen for den officielle arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, onsdag og selve arbejdsmarkedsrapporten fredag.

Mandag viste de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, et fald til 50,8 fra 51,8 måneden før blandt andet trukket ned af indekset for nye ordrer, der faldt til 55,8 fra 58,3.